Borgbyen Monteriggioni

Intakt mur hele vejen rundt

Borgen kan ses på lang afstand, når du er på kør-selv-ferie i området omkring Siena. Der findes ikke mange borge, der stadig står med sin solide, yderste mur hele vejen rundt, men middelalderborgen Monteriggioni står endnu med 14 udkigstårne og 2 porte. Monteriggioni var nærmest uovervindelig og i middelalderen var den berygtet for sin styrke og så berømt, at Dante refererede til den i sin Guddommelige komedie. Selv i dag er borgen et imponerende syn og både børn og barnlige sjæle, historisk og æstetisk interesserede kan glæde sig til at opleve borgen. Og så gør det jo heller ikke noget at der inden for murene både sælges god gelato og vin.

Idyl og lækkerier

Den lille borgby er selvfølgelig bilfri, men der er 2 parkeringspladser lige nedenfor. Du spadserer op langs olivenmarkerne og går ind ad den sydlige port, Porta Franca. Følg de toppede brosten og så ankommer du på det lille torv Piazza Roma, der er borgens mave. Her ligger både den lille Santa Maria kirke og byens brønd, men sandelig også borgens egen vinhandel og flere restauranter. På Osteria Gelateria Antico Travaglio kan du både spise de gode italienske retter og købe lækker gelato-is. Monteriggioni er en lille idyllisk by, den er nem at finde rundt i og du kan nyde din gelato i den skønne lille have mellem Via Gramsci og Via Matteotti. 

Nyd Riddernes flotte udsigt

Da borgen blev bygget i begyndelsen af 1200-tallet var der konstant krig mellem de store byer Firenze og Siena. Folk fra Siena byggede borgen på et strategisk stærkt udsigtspunkt og i sikker afstand til Siena, så de kunne holde øje med hovedvejen, Via Cassia, og forsvare sig, når de florentinske krigere kom. Udsigten holder stadig den dag i dag, og du har mulighed for at komme op langs muren og selv inspicere den formidable udsigt - både ved den sydlige port, Porta Franca, og tæt på den nordlige port, Porta Fiorentina. Læg i øvrigt mærke til den usædvanlige og flotte belægning ved den nordlige port.


"I de 2 første weekender i juli er der hvert år middelalderfestival i Monteriggioni. De gør rigtig meget ud af det, så det er spændende at se, men vær forberedt på at der ikke er så meget plads til alle de mange mennesker."

- Mette, rejsespecialist i Lyngby


Kort

Vis på kort