Cannobio ved Maggioresøen

En perle af Italiensk charme

Den lille grænseovergang mellem Schweitz og Italien ved Maggioresøens vestbred er måske en af de smukkeste i Europa. Med udsigten til de høje bjerge, der spejler sig i søens blanke vand kører I ind i Italien, og den første by, der møder jer er Cannobio. En skøn lille perle af italiensk charme med bakkede gader, blomstertunge altaner og hyggelige caféer. Findes der en bedre måde at blive budt velkommen til Italien på jeres kør-selv-ferie?

Handel og Vandel

Husk indkøbsnettet, hvis I kommer til Cannobio om søndagen. Den lange søpromenade, der resten af ugens dage indbyder til slentreture, afslapning og livsnyderi, omdannes hver søndag til et hektisk centrum for handel og vandel. Her sælges alt fra farverige blomster, flotte grøntsager og tøj til lokale oste, frilandskød og vin. Gå en tur rundt imellem boderne, sug stemningen til jer og smag på Norditalien. Afslut jeres markedsdag ved at trække jer lidt tilbage til en af de mange promenadcaféer og sval svælget med en forfriskende Aperol spritz eller en iskold Pegroni.

Vandretur til Grotto Sant Anna

Det er med at holde tungen lige i munden, når I bevæger jer op mod den gamle bjergkirke. De smalle gyder i den gamle by kan man hurtigt fare vild i, men jo længere i kommer, jo lettere bliver det. Gå op i bjerget ad den fire kilometer lange vej forbi gamle bondehuse og små katolske vejaltre indtil I befinder jer midt i et frodigt bjerglandskab. Den lille kirke Orrido di Sant Anna kigger ud over dalen, og bag den ligger Ristorante Grotto S. Anna, hvor I kan nyde frokost på terrassen, der ligger højt over den klippede kløft. Kontrasten imellem restaurantens rolige og nærmest huleagtige atmosfære står som en blændende, men tiltalende effekt, når I sætter jer til rette i skyggen under træerne til lyden af det rislende vand.

Kort

Vis på kort