Castelnuovo di Garfagnana - apuansk alpeby

Det grønne hjerte af Garfagnana

I den nordlige del af Toscana, gemt i begyndelsen af de apuanske alper, ligger den gamle bjergby Castelnuovo di Garfagnana der bliver betragtet som det grønne hjerte af Garfagnana. Byen ligger 700 meter over havets overflade, hvilket giver dig en fantastisk udsigt over det skønne omkringliggende landskab. Igennem byen løber den tredje længste flod i Toscana, Serchio floden. Om foråret løber smeltevandet ned ad bjergene og samles i Serchio floden. Når floden bruser kan det høres de fleste steder i byen. I sommermånederne rinder vandet roligt og næsten lydløst ned af bjerget. Du vil ikke kunne lade vær med at være imponeret over naturen, der ligger omkring Castelnuovo di Garfagnana, når du går en tur igennem området.

Oplev byens fæstning og katedral

Castelnuovo di Garfagnana har en lang og spændende historie der kan dateres tilbage til 700-tallet. For at få et lille indblik i byens historie skal du se bysymbolet Rocca Ariostesca og byens katedral, Chiesa dei Santi Pietro e Paolo. Rocca Ariostesca er en unik middelalder fæstning fra 1100-tallet. Fæstningen ligger ved byens torv, Piazza Umberto. Du vil ikke kunne overse indgangen til fæstningen når du står på torvet. Navnet Ariostesca stammer fra poeten Ludovico Ariosto, der boede i fæstningen i 1500-tallet. Udover at være poet, var Ludovico guvernør af Garfagnana.

Fæstningen blev i løbet af 1500-tallet brugt til regeringsbygning og har siden hen været en delvist offentlig bygning. Under 2. verdenskrig blev byen og fæstningen ramt af bomber, hvilket beskadigede dele af fæstningen. Fæstningen er efterfølgende blevet restaureret og vedligeholdt. Når du går på opdagelse i byen, skal du slå et smut forbi Chiesa dei Santi Pietro e Paolo. Byens katedral blev i 1500-tallet bygget ovenpå ruinerne af en romansk kirke fra 800-tallet. Inden i katedralen vil du se et fantastisk smukt alter med en imponerende alterudsmykning i form af et krucifiks med afbildning af St. Joseph. Krucifikset, også kendt som `Black Christ’ er fra 1400-tallet og er smukt indrammet af en marmorramme.

Kort

Vis på kort