Citronlikøren Limoncello

Amalfikystens gyldne dråber

På Amalfikystens solrige vest- og sydvendte skråninger breder citrontræernes grønne og gule grene sig. I tidernes morgen blev frugterne brugt til eksporthandel, men i dag er interessen for den lille forfriskende gule drik så stor, at produktionen af den syrlige høst nu bliver brugt til citronlikøren, Limoncello. Den nydes meget kold i forskellige drinks eller som en digestivo – altså som en iskold snaps, I typisk vil blive tilbudt efter maden. Når kør-selv-ferien rammer Amalfikystens snoede kystveje, må I ikke glemme at dykke ned i citronernes paradis.

En perfekt afslutning på måltidet

Efter et stort måltid er der ikke noget så lækkert som et sip af en stærk spiritus til at sætte fordøjelsen i gang. Det er især de tunge af slagsen som portvin, æblebrændevin og Underberg, der bruges som punktum for middagen. De komplekse hedvine er ideelle til de mørke, kolde vintermåneder, men når sommerhalvåret står for døren og temperaturen stiger, kan de være en kende for overvældende. Og her er Limoncello’en måltidets redningsmand.

Den solgule likør er nemlig ideel som afrunding på et måltid i sommeraftenens lune skumring. Ved at lade citronskal trække i en spiritus af høj kvalitet – for eksempel en god vodka – fremkommer en helt særlig smag af syrlig citron og italiensk sommer. Limoncello er sødet og kan derfor sagtens nydes som digestivo i sig selv, men kan også fås som longdrink i et højt glas toppet med isterninger og et skvæt af en god tonic. Det er et absolut must at smage på den solgule citronlikør, når kør-selv-ferien går til Amalfikysten!

Kort

Vis på kort