Corniglia - byen i midten

Den midterste by

Den midterste af de fem småbyer troner højt på en klippetop og skuer ud over det Tyrrhenske Hav. Corniglia er nok den mindst turistede af byerne med sine stejle gader, smalle passager og mange småforretninger. For at komme op til byen kan I enten begive jer ud på en nærmest lodret stigning ad Lardarina-trappen med de 380 trin, eller som alternativ hoppe på den lille shuttlebus, der kører i pendulfart mellem bymidte og station. Bussen giver alle en mulighed for at nyde byen – så kan trappen altid opleves på turen tilbage, når I skal ned til stationen.

Ved første øjekast ser Corniglia ikke ud af meget. Bussen fra stationen standser i byens midte, og det er også her turen ender, hvis man giver sig i kast med trappen. Men det undselige indtryk bliver hurtigt gjort til skamme. Uanset om I går op mod den lille kirke og snor jer ud og ind mellem orange husmure eller fortsætter i modsatte retning mod det historiske centrum, åbner der sig en verden af italiensk charme.

Her bevæger smalle gader sig mellem indbydende restauranter og små delikatessebutikker, mens de lokale mødes på pladsen foran kirken. Byen bugner af små udkigtspunkter, hvor friske blomster og frodige citrontræer vugger i vinden. Det føles næsten som om tiden står stille i Corniglias snirklede gader.

Kort

Vis på kort