Dogepaladset i Venedig

Besøg et venetiansk vartegn

Det Hvide Hus i Washington DC. og Downing St. nr. 10 i London er sølle proletar-boliger sammenlignet med Dogepaladset. Venedig blev i næsten 1000 år regeret af en doge, der havde sit hjem her i San Marco-kvarteret. Når du kommer sejlende på Canal Grande troner paladset som en skønhedsåbenbaring og tager sig fantastisk ud fra søsiden. Paladset ligger lige ved siden af Marcuskirken og "Sukkenes bro", som er en af de mest kendte broer i byen, forbinder paladset med det gamle tugthud.

Snyd ikke dig selv for at opleve pragten indenfor, for det er virkelig et overflødighedshorn af kostbar indretning. Gå op ad Giganternes Trappe, som er flankeret med gigantstatuerne af guderne Mars og Neptun og overvåget af Markusløven over døren. Dogepaladset er en af de mest ikoniske seværdigheder i Venedig, og det forstår man godt. Du kan opleve paladset på guidede ture, hvor du bl.a. ser de storslåede sale med kunstskatte og enorme malerier, der forherliger Venedig som den altid retfærdige stat.

Indenfor i Dogepaladset

Indenfor i Dogepaladset i San Marco-kvarteret oplever du Senatssalen, hvor lovene blev vedtaget, og Timandsrådets Sal, hvor retsmaskineriet sikrede statens sikkerhed. Herfra var der ikke langt til torturkamrene og fængselscellerne på den anden side af Sukkenes Bro. I Det Store Råds Sal i Dogepaladset ser du de store malerier, der glorificerer Venedig som den altid sejrende og retfærdige stat. Størst er kunstmaleren Tintorettos Paradis, der regnes for et af verdens største oliemalerier med dimensionerne 7 x 24 meter. Det kan varmt anbefales at tage en guidet tur gennem Dogepaladsets indre - turen går under navnet "Den hemmelige rejse".

Kort

Vis på kort