Storbyferie i Venedig

Venedig står på pæle for dig

Venedigs skønhed overstråler enhver forventning, du måtte have til den eventyrlige smukke storby, der står på en skov af pæle i havet. Markuspladsen, Rialto broen og Dogepaladset bør simpelthen opleves, men det oprindelige Venedig oplever du bedst til fods i de smalle gyder eller med båd, hvor du langsomt glider gennem de små kanaler, med patinaen drivende ned ad facaderne.

De fleste tager på storbyferie til Venedig om sommeren, men efterår og forår har sin charme med langt færre turister og en temperatur, så du stadig kan sidde udenfor på restauranterne. Vinteren kan være en behagelig overraskelse, hvor priserne er i bund og stemningen i top, når tågen forsigtigt lægger sig som en dyne over byen og skaber en ganske særlig atmosfære.

 

Bestil online

Inspiration

Vis på kort

Seværdigheder

Markuspladsen og Markuskirken

Pladsen er et godt sted at starte din storbyferie i Venedig. Pladsen er en seværdighed i sig selv med udsigt til de mest fantastiske bygningsværker og den travle Canal Grande. Det er Markuskirkens helt utrolige arkitektur i byzantinsk-gotisk stil med en regn af detaljer, der stjæler opmærksomheden sammen med kirkens klokketårn og Dogepaladset. Fra toppen af det 99 meter høje klokketårn, får du et unikt udsyn til hele Venedig og de omkringliggende øer… det kan vi kun anbefale.

Dogepaladset – 1.000 års historie

Endnu et af Venedigs varetegn. Det enorme gotiske palads fungerede som regeringsbygning, domhus og bolig for Dogen, der herskede over byen. Du kan opleve paladset på guidede ture, hvor du bl.a. ser de storslåede sale med kunstskatte og enorme malerier, der forherliger Venedig som den altid retfærdige stat.

Canal Grande – Venedigs hovedpulsåre

Hovedkanalen der skærer sig gennem Venedig bør opleves på en sejltur med deoffentlige ”vandbusser” (vaporettoer) eller i gondol. Det er en kæmpe oplevelse, hvor du får set det herlige leben, de flotteste paladser og farvespillet i de smukke facader langs kanalen.

Rialto broen bør ses på en kanaltur

Venedigs ubetinget bedst kendte bro og et af byens mange varetegn. Broen krydser Canal Grande og det er et fantastisk syn der møder dig, hvis du tager en vandbus eller gondol, der fører dig under broen, så vær parat med kameraet. Midt på broen er der to rækker butikker, der sælger smykker, souvenirs og Murano glas. Der er en konstant summen af liv af turister, gadesælgere- og musikere på broen, men sørg nu for at stoppe op og nyd den fantastiske udsigt til Canal Grande.

Sukkenes bro - det sidste glimt af Venedig

Du kan se Sukkenes bro på en tur med gondol, der fører dig gennem Rio di Palazzo kanalen, der er en lille sidekanal til Canal Grande. Det er en smuk lille bro opført i hvide sandsten, der forbinder Dogmepaladset med det gamle fængsel.  Tidligere blev dømte fanger ført over broen til deres usle fængselsceller og den engelske digter, Lord Bryon, forstillede sig at de måtte have udstødt et suk, når de så deres sidste glimt af Venedig inden de havnede i celler.

Santa Maria della Salute kirken – bygget på et løfte

Ved indsejlingen til Canal Grande står den prægtige Santa Maria della Salute kirke og spejder ud over Canal Grande. Kirken blev bygget efter et løfte til Jomfru Marias ære i 1630, hvis den frygtlige pest ville forsvinde. Efter næsten 100.000 venetianere bukkede under for pesten, forsvandt den endelig og løftet blev holdt.

Den bedste udsigt til Venedig

Udsigten fra øen Isola di San Giorgio Maggiore til Venedigs centrum er den absolut bedste…specielt fra kirkens tårn. Du kan komme til øen med vandbus eller taxibåde.

Orsoni Mosaici - gammelt håndværk

Det er en helt speciel oplevelse at besøge det sidste glassmelteri i Venedig. Her er der produceret mosaikker og bladguld af den fineste kvalitet siden 1888. De fleste der besøger Orsoni Mosaici, fremhæver farvebiblioteket med glasplader i mere en 3.000 nuancer.

Kultur

Venedigs karneval - Carnevale di Venezia

Karnevallet er en farverig oplevelse ud over det sædvanlige. Det 10 dage lange karneval finder sted i februar og kan opleves rundt i hele byen, men paradens knudepunkt er Markuspladsen, hvor kåringen af de flotteste kostumer finder sted. Du kan også besøge værkstederne, hvor du kan se fremstillingen af de klassiske venetianske masker og overdådige hatte til karnevallet.

Kunstbiennalen - samtidskunst når det er bedst

Én kæmpestor prestigefyldt udstilling af samtidskunst, der afholdes hvert andet år fra maj til november. Biennalen består af en hovedudstilling og flere nationale pavilloner, uden for parken Giardini di Castello.

Spisesteder

Der er ikke noget bedre end at nyde en cappuccino eller et glas kølig hvidvin på Markuspladsen eller ved en café med udsigt til Canal Grande og de pragtfulde palæer, men vær forberedt på skyhøje priser. Det er nede ad de mindre gyder du finder cafeer, restauranter og trattoriaer med mere ”spiselige” priser.

Venedig er omgivet af vand, så selvfølgelig er der fisk og skaldyr på menuen. Risotto nero der er mørk af blæksprutteblæk og fiskesupper der er kogt i hvidvin hører til favoritterne. Pasta og pizza er er også på menuen, men vær forberedt på hvad de serveres med. De lokale foretrækker retterne med sardiner og ansjoser, men du kan også få dem med serveret med kødsovs og andre ingredienser.

Shopping

Rialtomarkederne

Rialtomarkederne har gennem århundrede været et af de største frugt, grønt- og fiskemarkeder i middelhavsområdet. I dag er mange af varerne erstattet af souvenir og billigt tingeltangel fra Østen, men fiskemarkedet lever i bedste velgående og bestemt en oplevelse værd.
 

Banco Lotto No. 10 – design der kan betales

Her kan du virkelig gøre et fund. Butikken sælger de smukkeste kjoler, jakker, bluser, tasker, smykker og meget mere, der er håndlavet i kvindefængslet på øen, Giudecca. Du har chancen for at købe et helt unikt og feminint design til en overraskende lav pris. Overskuddet går til de indsattes uddannelse og jobtræning, så de er bedre rustet til det virkelige liv.

Er du til mærkevare?

Leder du efter de fornemme mærkevarebutikker som Gucci, Armani, Versace og Prada, er gaden Calle Larga 22 Marzo et godt bud. Den ligger bare 300 meter mod vest fra Markuspladsen.

Kontakt