Fæstningsbyen Sirmione

Kom helt tæt på historien

Sirmione, der ligger på en lille halvø i den sydlige ende af Gardasøen, er ganske enkelt svøbt i historie. Halvøens termalske bade, strategisk gode position og forførende skønhed, har gjort den til en særligt populær destination helt tilbage til stenalderen. Det mærkes ligeledes i Sirmione, hvor venetianske huse, romerske villa og specielt den imponerende 1400-tals-borg, Rocca Scaligera, der minder om noget fra middelalderens sagn med vindebro og tårne, gør byen til et ferieminde af kaliber. Skal I slappe lidt af på jeres kør-selv-ferie i Norditalien, så tag en skøn sejltur rundt om halvøen og nyd hele herligheden fra vandsiden.

 

Inspiration

Middelalderborgens udsigtspost

Byens historiske islæt stadfæstes i den grad, når I krydser Scaligera-fæstningens vindebro fra 1200-tallet, Sirmiones eneste indgangsvej. Det var den magtfulde Scalaslægt, der lod fæstningen opføre, og i dag er den en af Italiens bedst bevarede. Som en del af fæstningen står den gamle romerske havn smukt og imponerende i det turkisblå vand. Tag de 146 trin op til brystværnet og videre op i det høje tårn og nyd den fantastiske udsigt ud over Gardasøen og Sirmiones okkerfarvede tegltag.

Romersk Spa

Først troede man, at det var naturskabte grotter. Så hældte man mere til, at det var resterne af den romerske digter Catullo's overdådige villa og i dag hælder man mere til, at der har ligget termiske bade, som de prominente romere har hygget sig i. Ja, der har været mange meninger om Grott di Catullo, men en ting er sikkert: De gamle ruiner står smukt her på spidsen af halvøen, hvor der også blev filmet en scene til oscarvinderen Call Me By Your Name. Gå en tur tilbage i historien og kom helt tæt på Romerrigets imponerende byggeteknik her på Lago di Gardas sydlige spids.

Kort

Vis på kort