Gardasøens slotte

Vil du på opdagelse blandt Prinser og prinsesser?

I de gamle middelalderborge ved Gardasøen kan børn løbe rundt og lege prinsesser og riddere og beskytte Gardasøen fra uvedkommende – og imens kan forældre nyde spektakulære udsigter over sølandskabet. På Castello Scaligero ved Malcesine kan børn lege på voldene, mens Castello di Arco nord for Riva Del Garda lokker med gode flade græsområder, der er perfekte at løbe rundt på. Rocca Scaligera di Sirmione er også et besøg værd, for her kan børnene komme op i toppen af det 47 meter høje tårn, hvor man både kan lege borgbeskytter og nyde udsigten. Vil familien på eventyr på kør-selv-ferien, er Gardasøens slotte absolut et besøg værd.

1. Castello di Arco nord for Riva Del Garda

Slottet Castello di Arco ved Gardasøen i Norditalien

Højt oppe på toppen af en klippe ligger det eventyrlige slot, Castello di Arco. Den stejle vej til bjergtoppen snor sig op ad klippevæggen og tager jer med forbi grønne oliventræer og knoldede klippefremspring. Når I når op til toppen, bliver I mødt af en fantastisk udsigt ud over Valle del Sarca og byen Arco. 

Læs mere om Castello di Arco.

2. Rocca Scaligera i Sirmione

Luftfoto af Sirmione ved Gardasøen, Italien

Den storslåede borg troner frem på den lille halvø Sirmione i den sydlige ende af Gardasøen. De imponerende mure, de tre tårne og ikke mindst det 47 meter høje hovedtårn tager jer nærmest med tilbage til dengang i det 13.århundrede, hvor det imponerende fæstningsværk blev bygget. Dengang fungerede borgen som det strategiske udgangspunkt for kontrol med søen. Man kan nærmest stadig mærke de taktiske tanker, der dengang blev udtænkt, når man står med hænderne på brystværnet og kigger ud over Gardasøen. Rocca Scaligera er et af Italiens mest velbevarede slotte, og den nyrenoverede trætrappe fører jer op til toppen af hovedtårnet, der byder på en bjergtagende udsigt over søens dybblå vand, der næsten omgiver det imponerende slot. 

Læs mere om fæstningsbyen Sirmione.

 

3. Castello Scaligero ved Malcesine

Borgen Castello Scaligero di Malsecine ved Gardasøen i Norditalien

Midt i den farverige landsby Malcesine, ved den øvre østbred af Gardasøen, finder I det imponerende slot, Castello Scaligero. Den smukke hvidkalkede borg er først og fremmest kendt for sin uovertrufne udsigt over den maleriske fiskerbys røde tegltage og Gardasøens azurblå vand. Borgen stammer fra 1300-tallet og er byens absolut største seværdighed. Foruden den betagende udsigt, byder det ikoniske vartegn på lidt af hvert for både store og små. 

Læs mere om Castello Scaligero i Malcesine.

Kort

Vis på kort