Gardasøens slotte

Vil du på opdagelse blandt Prinser og prinsesser? 

I de gamle middelalderborge ved Gardasøen kan børn løbe rundt og lege prinsesser og riddere og beskytte Gardasøen fra uvedkommende – og imens kan forældre nyde spektakulære udsigter over sølandskabet. På Castello Scaligero ved Malcesine kan børn lege på voldene, mens Castello di Arco nord for Riva Del Garda lokker med gode flade græsområder, der er perfekte at løbe rundt på. Rocca Scaligera di Sirmione er også et besøg værd, for her kan børnene komme op i toppen af det 47 meter høje tårn, hvor man både kan lege borgbeskytter og nyde udsigten. Vil familien på eventyr på kør-selv-ferien, er Gardasøens slotte absolut et besøg værd.

1. Castello di Arco nord for Riva Del Garda

Slottet Castello di Arco ved Gardasøen i Norditalien

Højt oppe på toppen af en klippe ligger det eventyrlige slot, Castello di Arco. Den stejle vej til bjergtoppen snor sig op ad klippevæggen og tager jer med forbi grønne oliventræer og knoldede klippefremspring. Når I når op til toppen, bliver I mødt af en fantastisk udsigt ud over Valle del Sarca og byen Arco. Mens de unikke omgivelser nok især falder i de voksnes smag, byder slottet på lidt af hvert for børn og barnlige sjæle. Her kan I nemlig gå på opdagelse i slottets fængsel, udforske tårnet og beundre sale og gemakker. De flere hundrede år gamle freskoer, der dateres helt tilbage til 1300-tallet, fortæller historier om elegante hofdamer, modige riddere og Saint George der dræber en drage. Hvis kør-selv-ferien skal krydres med lidt eventyr, er Castello di Arco absolut et besøg værd.
 

2. Rocca Scaligera i Sirmione

Luftfoto af Sirmione ved Gardasøen, Italien

Den storslåede borg troner frem på den lille halvø Sirmione i den sydlige ende af Gardasøen. De imponerende mure, de tre tårne og ikke mindst det 47 meter høje hovedtårn tager jer nærmest med tilbage til dengang i det 13.århundrede, hvor det imponerende fæstningsværk blev bygget. Dengang fungerede borgen som det strategiske udgangspunkt for kontrol med søen. Man kan nærmest stadig mærke de taktiske tanker, der dengang blev udtænkt, når man står med hænderne på brystværnet og kigger ud over Gardasøen. Rocca Scaligera er et af Italiens mest velbevarede slotte, og den nyrenoverede trætrappe fører jer op til toppen af hovedtårnet, der byder på en bjergtagende udsigt over søens dybblå vand, der næsten omgiver det imponerende slot. Et besøg på den enorme fæstning er et eventyr for både børn og voksne, så stil GPS’en på Gardasøen, besøg Sirmione og kryds vindebroen til en oplevelse for hele familien.

 

3. Castello Scaligero ved Malcesine

Borgen Castello Scaligero di Malsecine ved Gardasøen i Norditalien

Midt i den farverige landsby Malcesine, ved den øvre østbred af Gardasøen, finder I det imponerende slot, Castello Scaligero. Den smukke hvidkalkede borg er først og fremmest kendt for sin uovertrufne udsigt over den maleriske fiskerbys røde tegltage og Gardasøens azurblå vand. Borgen stammer fra 1300-tallet og er byens absolut største seværdighed. Foruden den betagende udsigt, byder det ikoniske vartegn på lidt af hvert for både store og små. Det er nærmest eventyrligt at gå på opdagelse i borgens mange kringelkroge, hvor I blandt andet finder et naturhistorisk museum om Gardasøens natur- og planteliv, en historisk udstilling om byen Malsecine og ikke mindst et rum dedikeret til den verdensberømte forfatter Goethe, der i 1786 sad fængslet i én af fæstningsværkets celler. Uanset om familien vil udforske borgens mange muligheder eller blot nyde udsigten, er Castello Scaligero absolut et besøg værd, når kør-selv-ferien går forbi Gardasøen.

Kort

Vis på kort

oplev gardasøen - skab din egen historie