Kystbyen Polignano a Mare

"Volare, oh,oh… Cantare, oh,oh,oh,oh" - på kanten af havet


Omkvædet stammer fra sangen Nel Blu Dipinto di Blu, måske bedre kendt som Volare. Sangen er skrevet og udødeliggjort af Domenico Modugno, som stammer fra Polignano a Mare. Lokalbefolkningen er med rette stolt af deres yndlingssøn.

Polignano ligger som en skinnende perle ved kysten af ​​Valle d'Itria, bygget på en 20 meter høj kalkstensklint over det krystalklare vand i Adriaterhavet, bogstaveligt talt bygget på havet. Byen stammer tilbage fra det 4. århundrede f.Kr., da græske bosættere grundlagde byen Neapolis og blomstrede senere under romerne. Resterne romernes Via Traiana vej inkluderer en bro ved Lama Monachile, lige nord for det historiske centrum. Polignano har alle de rigtige ingredienser. Den lille gamle by, som nåes gennem Porta Vecchia-porten, kombinerer charmerende, hvidkalkede gader med smukke gamle kirker som Chiesa Matrice. Far vild i de snoede gader, og nyd livet på de ​​tre panoramaterrasser med en betagende udsigt over det smukke Adriaterhav og kystlinjen.

Efter en vandretur i den gamle by, kan I nyde den lille strand kun få minutters gang fra det gamle centrum, en favorit blandt lokalbefolkningen, stranden har krystalklart vand og flankeres på to sider af høje klipper, hvorfra børn og teenagere springer i havet hele dagen.

Kort

Vis på kort