Matera, middelalderby og grotter på Via Appia

Middelalderhistorie og huleby

Basilicata regionen ligger lidt udenfor alfarvej, men området mellem Apulien og Campania byder udover smukke bjergegne og landbrug også på nogle interessante byer spredt på bakkedragene. En af disse er Matera, som ligger højt og dramatisk over det omkringliggende landskab, som taget ud af scenerne fra film omkring romertiden. Byen blev i øvrigt også brugt under optagelserne til den meget omdiskuterede Mel Gibson film, The passion of the Christ og senest i åbningsscenen i James Bond filmen "No Time to Die" med Daniel Craig.

Byens oprindelse trækker tråde mange tusinde år tilbage, men i moderne tid blev byen og området kendt da UNESCO i 1993 indlemmede Sassi di Matera på verdensarvslisten. De imponerende grotter som op gennem tiden er blevet omdannet til boliger, templer og kirker af hermitter og munke der bosatte sig her, er helt sikkert et besøg værd.

Kirkerne og cisternen i klipperne

Kirkerne der er bygget ind i klippen af ​​hundreder af munke gennem tiderne, er ekstremt stemningsfulde og har mange smukke fresker, der betragtes som nogle af de største udtryk for klippekunst i verden. Særligt er Santa Maria della Vale et besøg værd. Case Cisterna, regnvandscisternerne giver besøgende et fascinerende glimt af, hvordan lokalbefolkningen kom på en genial løsning på vandmangel, ved at samle regnvand via et omfattende netværk af kanaler, der ledte den livsnødvendige ressource ind i klippehusene.

 

Kort

Vis på kort