Marmorbruddene i Carrara

Marmor til kendte kunstnere

Gemt væk i en enestående bjergkæde, i den nordlige del af Toscana ligger Carrara marmorbruddene. Marmorbruddene har været aktive siden romertiden og har en lang historie om forsyning af marmor til hele verdenen. Den yndefulde og elegante marmor har desuden forsynet kunstnere verden over i flere århundrede. Kunstnere som Michelangelo har nøje udvalg marmorstykker fra bruddene til hans skulpturer, og et af de mest kendte værker der er skabt af Carrara marmoret er den originale David statue.

Den danske kunstner Thorvaldsen har også hentet marmor i bruddene til hans skønne billedværker. Marmor bliver brugt verden over til at udsmykke private hjem og offentlige bygninger og marmoret fra Carrara bruddene er blevet brugt til at pryde gulvene i blandt andet Københavns lufthavn og Nordjyllands kunstmuseum.

Oplev hvordan marmor bliver brudt i bjerget

På din tur igennem Carrara bruddene kommer du til at se og opleve hvordan den flotte marmor bliver brudt i bjergkæden. Det er et helt imponerende syn, og det vil få dig til at tænke på hvordan man har brudt marmor i tiderne før. Rundt omkring brudene kan du se de gamle togspor, det gamle tog der transporterede marmor til skibe langs kysten og redskaber der blev brugt til at udvinde marmor fra klipperne. Når du kommer ind i en af klippehulerne, vil du blive mødt af et helt fabelagtigt syn. Marmor så langt øjet rækker og marmor klipper der tårner op omkring dig. Du vil kunne se hvordan man i dag bryder marmor op i mindre og mere håndterbare stykker og transportere det ud til kunder i hele verden. Det er en oplevelse du absolut ikke vil gå glip af, når du besøger Toscana.

Kort

Vis på kort