Middelalderbyen Assisi

En italiensk drøm

San Fancesco-kirken i den muromkransede by Assisi, er det første, som fanger øjet, når I krydser Valle Umbria sletten 30 minutters kørsel fra Perugia. Her dufter af roser og røg fra stenovnene. Blomsterkaskader vælter ned fra vindueskarmene, og i enhver gyde ligger små hyggelige haver og inviterer til ro og fordybelse. I gaderne er det nonner, munke og pilgrimme, der sætter scenen i deres tilbedelse af Frans af Assisi, franciskanerordenens grundlægger. Assisi er en religiøs italiensk drøm og en af Italiens historiske byer som absolut er værd at køre efter. Gå på opdagelse i de stejle gader, nyd et glas vin i gårdhaven på Bar Sensi og dyk ned i byens vigtige historie.

Piazza del Comune og den UNESCO-beskyttede San Francesco-kirke

På byens centrale plads, Piazza del Comune, går det hele op i en lidt højere enhed. Skulder ved skulder står korintiske søjler, middelaldertårne, renæssancebygninger og fortovscaféer. Fortiden lurer lige under pladsen i Foro Romano, hvor velbevarede romerske ruiner tager jer med på en rejse årtusinder tilbage i tiden.

Eller hvad med at aflægge Frans af Assisi et besøg i den overvældende San Francesco katedral, der er dekoreret med Giottos freskoer og som på grund af dens kulturelle værdi, er optaget på UNESCO's verdensarvsliste. Kirken er byens største seværdighed, og den er med til at gøre Assisi til katolikkernes vigtigste religiøse center uden for Vatikanstaten.

Kort

Vis på kort