Øen Torcello i Venedig

Venedigs forælder

Når du tager på øhop på venetianske lagunes unikke små og hyggelige øer må du ikke glemme at aflægge Torcello et visit. Den lille ø ligger kun fem minutters sejlads fra Burano og er kendt som Venedigs' forælder. Omkring år 1.000 boede her hele 20.000 mennesker, som havde valgt øen som deres tilflugtssted efter deres flugt fra de fremstormende barbarer i Romerrigets fald.

I dag bor her under 100 mennesker, men den gamle domkirke, Santa Maria Assunta fra 639 står stadig i al sin historiske pragt og vidner om byens tidligere storhed og rigdom. Domkirken er dekoreret med byzantiske mosaikker, og det er muligt at komme til tops i kirketårnet, der ellers har været lukket. Domkirken er en af de ældste religiøse strukturer i Veneto-regionen.

Djævlens bro

Øens snoede kanaler krydses af gamle broer. Den mest kendte af dem alle er den såkaldte "Djævlebro", Ponte del Diavolo. Legenden fortæller at en ung kvinde forelskede sig i en østrigsk soldat under den østrigske invasion. Hendes forældre var imod deres kærlighed og sendte derfor kvinden bort for at holde dem adskilt. Soldaten blev myrdet, og kvindens indgik en pagt med en heks, der lød på, at hun kunne få sin elskede tilbage i bytte med sjælene fra fra syv kristne børn.

Heksen og Kvinden mødte djævlen på broen og djævlen førte de to elskende sammen under løfte at heksen ville overlevere de syv børn om aftenen d. 24. december. En ung mand opdagede pagten og dræbte heksen for at skåne børnene, og den dag i dag ses djævlen hvert år d. 24. december på broen i form af en sort kat, ventende på de syv børn.

Kort

Vis på kort