Tuk Tuk-tur i Palermo

Fuld fart igennem de smalle gader

>Der er fart over feltet i Palermo. Det er fuldstændigt ligesom man forestiller sig, at de italienske byers leben skal være. Byen er spækket med smukke gamle bygningsværker, charmerende parker, og om aftenen møder du elegant påklædte italienere i alle aldre med en flaske vin under armen på vej mod hyggelige timer i godt selskab. Mange steder i den gamle by holder trehjulede tuk tuk'er og venter på nye passagerer. De ligner i virkeligheden en krydsning mellem en Vespa scooter og en minibus, men de fleste kender dem fra Thailand. Hop ombord til en sjov sightseeingtur med fart over feltet igennem Palermos gader.

Se Palermos største seværdigheder

Hvis du godt kan lide fart og kilden i maven, så skal du tage på guidet tuk tuk tur i Palermo. De trehjulede tuk tuk'er er den perfekte måde, at få set de største seværdigheder i Palermo på. De er som skræddersyet til at passe i den gamle bydels smalle gader. Og så kører de stærkt. Du griner hele vejen imens både katedralen, Teatro Massimo (hvor slutscene fra Godfather III er optaget), gigantiske magnoliatræer og andre af Palermos vigtigste monumenter og bygningsværker suser forbi jer.

Chaufførerne er oftest lidt nogle spasmagere, som godt kan finde på, at køre i zigzag gennem gaderne, for at få løftet stemningen et ekstra niveau. Tuk tuk'erne holder som regel omkring større turistattraktioner som for eksempel det barokke bygningsværk "De fire årstider" eller Quatro Canti, som det hedder på italiensk.

En times guidet tur i tuk tuk er en oplagt mulighed for at få dannet sig et godt overblik over, hvad Palermo har at byde på. Hvis kør-selv-ferien på Sicilien kun tillader begrænset tid i den store by, så kan det være en god ide at gøre. Så har du måske en bedre idé om hvilket seværdigheder, du gerne vil se nærmere på, og hvad for nogen du måske godt kan undvære. 


"Når du har været på din sightseeing i Palermo og set de store seværdigheder, så tag forbi katakomberne, Catacombe dei Cappucini. I en række underjordiske korridorer er omkring 8.000 lig udstillet i deres fineste tøj. Et lille toårigt barn er balsameret så godt, at hun ser ud til bare at sove."

- Alan, rejsespecialist i Lyngby


Kort

Vis på kort