Renæssancebyen Bologna

Sitrende storbyliv

Den gamle bydel i Bologna er yderst elegant og vidner om storhed og velstand. Start dagen fra de livlige torve Piazza Maggiore og Piazza Nettuno, der danner byens centrum. Her kan du få flere timer til at gå med at kigge på mennesker. Du kan vandre i skyggen i de mange kilometer arkader med buegange i marmor, hvor adskillige butikker og små caféer ligger side om side. Eller hvad med at se det hele i fugleperspektiv? Tag turen op til det skæve tårn, Torre degli Asinelli, og krydr kør-selv-ferien med en imponerende udsigt.

På slentretur i den gamle by

I bliver overvældet af indtryk fra de mange seværdigheder, når I slentrer ned ad gamle stræder som Via Galliera, Via Rizzoli, Via Zamboni eller Via S. Stefano. Hold øje efter opskriften på den oprindelige Mortadellapølse. Opskriften hænger nemlig i en af byens små gader.

Seværdigheder i Bologna

  • Piazza del Nettuno med Neptun-fontænen, der er byens mødested og symbol
  • San Petronio kirken i pragtfuld italiensk gotik stil.
  • Bolognas to middelalderlige skæve tårne. (de sørgelige rester af 180, der i middelalderen gav Bologna en ”skyline). Er du frisk på 498 trappetrin, kommer du til tops i det ene (Torre degli Asinelli), hvorfra du bliver belønnet med en eminent udsigt.
 

Kort

Vis på kort