Kystbyen Riva del Garda

Nyd stemningen og bylivet i Gardasøens næststørste by

Indeklemt mellem et nærmest berusende bjerglandskab af bryske klippevægge og Lago di Gardas barmhjertige og beroligende bølger, blomstrer den farverige by, Riva del Garda. Her finder du stemningsfulde smågader, hyggelige piazzaer og charmerende søjlegange. Med de knejsende Dolomitter som bagtæppe byder Riva del Garda på naturskønne omgivelser alle vegne hvor blikket vender hen, og de bjergrige indbyder til aktiviteter for enhver smag. Uanset om du vil have bystemning, caféhygge eller aktiv ferie for familien, kan du finde det i Riva del Garda på kør-selv-ferien ved Gardasøen.

Arkitektur og Aperol spritz

Riva del Garda er en væsentligt større by end de mange ferielandsbyer, der ligger drysset ud langs Gardasøens bred. Med sine mange fine pladser, gamle byporte, indbydende restauranter og den lille havn, byder Riva del Garda på ægte byliv. Byen hørte frem til slutningen af 1. Verdenskrig til det fornemme østrig-ungarske kejserrige. Og det har sat sit præg på byens arkitektur.

Den er til tider nærmest ikke-italiensk, og de smalle gader og gamle middelalderbyporte i byens historiske centrum vidner om fordums storhed. Tag en slentretur til havnepladsen Piazza III Novembre, som er omgivet af charmerende 1300-tals buegange. I pladsens ene hjørne knejser byens imponerende klokketårn op, og det er bestemt en oplevelse værd at besøge toppen og nyde udsigten over byens tage. Efterfølgende kan du forkæle dig selv med et køligt glas Aperol Spritz ved havnepromenaden, mens du betragter den stemningsfulde by med Dolomitterne i baggrunden.

Krydr ferien med aktive oplevelser

Hvis du gerne vil have en aktiv ferie, er du kommet til det rette sted. Der er masser af vandsportsaktiviteter ved Riva del Garda, hvor du både kan svømme og sejle, eller sågar give dig i kast med windsurfing og vandski. Er du mere til fast grund under fødderne, indbyder Dolomitterne også til spændende aktiviteter til lands. Her kan du tage på vandreture i bjergene, canyoning i kløfterne, mountainbike-udflugter eller klatre på klippeskrænterne.

Foretrækker du at nyde området i et roligere tempo, kan du køre til toppen af skrænten og slentre en tur. Her får du et unikt vue over Riva del Gardas farvestrålende tage og baghaverne med de frodige oliven- og appelsintræer. Riva del Garda har virkelig noget for enhver smag og er bestemt et stop værd undervejs på kør-selv-ferien i Norditalien.


"Riva del Garda ligger ikke langt fra andre hyggelige byer ved Gardasøen. Tag fx til Limone sul Garda, kun 20 minutters kørsel væk. Her kan du høste citroner og lave din egen lemonade. Det er den perfekte souvenir!"

- Maria, rejsespecialist i Odense


Kort

Vis på kort