Sejltur på Iseosøen

Oplev norditaliensk sø-stemning – væk fra den slagne turistvej

Drømmer du om at opleve Italiens spejlblanke søer med de tindrende bjerge i horisonten? Så skal du sætte GPS’en efter Iseosøen. Den knap så kendte sø er nemlig et oplagt alternativ til de mere populære turistrejsemål Gardasøen og Comosøen. Iseosøen byder på charmerende landsbyer, smukke bjerge og interessante øer – og det hele opleves allerbedst fra dækket på en båd. Med kun halvanden times kørsel fra Bergamo og et par timer fra Como- og Gardasøen, er Lago d’Iseo oplagt at besøge undervejs på din norditalienske kør-selv-ferie.

Gå på opdagelse på Europas største ø i en sø

Monte Isola er, med sine 4,5 kvadratkilometer og 9 kilometers omkreds, Europas største ø, der ligger i en sø. Den grønne manke af træer, der dækker størstedelen af øen, kravler tæt op ad øens 600 meter høje bjerg. Bjerget, som også går under navnet 'Monte Isola', rager højt op og indbyder til at tage på en udfordrende vandretur.

For foden er der flere hyggelige småbyer, der frister med lokal stemning og charmerende caféer, hvor du kan nyde en frisklavet espresso eller en iskold drink. Og lidt koldt at drikke har du med garanti brug for, efter at have bestiget Monte Isola. På toppen finder du det smukke 1600-talskapel, Madonna della Ceriola, der fortryller med sin enkle arkitektur, fine kirkerum og - selvfølgelig - den eminente udsigt.

…men glem ikke at kaste et blik på søens mindre øer

Iseosøen huser også to små privatejede øer som du desværre ikke kan gå i land på, men som du alligevel lige skal runde på sejlturen. Isola di San Paolo, der ligger sydvest for Monte Isola, var engang hjemsted for et munkekloster, og er i dag prydet af en smuk italiensk villa og de ikoniske cyprestræer, der nærmest er blevet synonym for Italien.

Ud for Monte Isolas nordkyst finder du Isola di Loreto. Det er den mindste ø i Iseosøen, og står som en kontrast til den gigantiske Monte Isola. Øen har en eventyrlig charme over sig med det neo-gotiske slot, der tårner højt over øens beplantning. Og selvom det ikke er muligt at gå i land, kan du alligevel mærke eventyrstemningen fra søsiden. Uanset om du er til cafébesøg, lokalkultur eller skønne naturpanoramaer, er en sejltur på søen bestemt et must, når kør-selv-ferien går forbi Lago d'Iseo.


"Benmusklerne kommer virkelig på arbejde, når man går op ad Monte Isola. Men det er det hele værd, når du står på toppen og kan nyde den fantastiske udsigt!


Kort

Vis på kort