Strada dei Vini e dei Sapori dei Colli Piacentini

Vin- og smagsruten i Piacentas bakker

Området omkring Piacenza finder I "La Strada dei Vini e dei Sapori dei Colli Piacentini" - eller på dansk "Vin- og smagsruten i Piacenzas bakker". Ruten er ca. 150 km lang, men kan deles op i mindre dele og løber igennem de fire vigtigste dale op mod Appenninerne syd for Piacenza. Langs ruten kan I opleve alle de forskellige traditioner og kulturer, der er med til at forme de lokale specialiteter.

Ruten starter ved Castel San Giovanni og undervejs er der rig mulighed for at smage vine, pancetta, oste og meget, meget mere. Her vil mundvandet få frit løb bare ved tanken om de mange lokale specialiteter.

Piacenza er rig på produkter med PDO beskyttelse – Protected Designation of Origin – der beskytter produkter med en geografisk tilknytning, som Pancetta Piacentini, Coppe Piacentina og Salame Piacentino samt ostene Grana Padano og Provolone Valpadana. Hertil kommer 16 forskellige BOB-vine og mere end 100 traditionelle landbrugsprodukter.

Den bedste måde I kan lære området og dets produkter at kende på er at smage på produkterne, hvor de bliver lavet - hos de lokale producenter eller i bondegårde og restauranter langs vinruten.

Kort

Vis på kort