Rejser til Emilia Romagna

Emilia Romagna - Italiens spisekammer

Emilia Romagna er et sandt bombardement for alle sanser. Tag på et smagseventyr i de mange lokale delikatesser, shop amok i de skønne renæssancebyer som Bologna og Parma og besøg museet for sportsvognens ukronede konge, Ferrari. Det hele bliver krydret med toner fra Pavarotti, helbredende kurbade, dejlige strande ved Adriaterhavet og det frugtbare Po-delta. Kør på opdagelse i området, hvor du bliver mødt af bølgende vinmarker, charmerende småbyer og flotte gamle borgruiner. Prøv 1 overnatinig eller 2 i en af de mange familievenlige Agriturismoer og få en helt unik oplevelse.

rejseformer

inspiration

Vis på kort

Emilia Romagnas højdepunkter

 • Produkter der kendes af alle – fra Lambrusco vin og parmaskinker til fuldblodssportsvognene Ferrari, Maserati og Lamborghini
 • Kulturminder fra romertiden – fx vejen Via Emilia der forbandt Bologna, Parma, Modena og Piacenza som rastepladser.
 • Bologna med de spektakulære skæve middelaldertårne og et sitrende ungt storbymiljø.
 • Kurbade og wellness i Salsomaggiore,Tabiano og Monticielle – ofte i gamle smukke  paladser.
 • Po Delta – det største vådområde i Italien med et rigt fugleliv. Oplev området på cykel eller bådtur.
 • Agriturismo er et af højdepunkterne i regionen. Det er landsteder, der ofte er drevet af familier gennem generationer. Du kommer tæt på de lokale værter og bliver forkælet med lokale madtraditioner. Agriturismo er for hele familien, så tag endelig jeres børn med og få en oplevelse ud over det sædvanlige.

 

Lækre delikatesser og seje sportsvogne

Emilia Romagna bliver med god grund kaldt for Italiens spisekammer. Her kan du spise dig gennem regionens lækkerier som parmaskinken, parmesanosten og skylle det ned med Lambrusco vin. Er du til seje biler, er Emilia Romagna regionen, hvor fx Ferrari fabrikken og museet ligger.

Den gamle romerske vej, Via Aemilia, forbinder området fra Rimini og strandene ved Adriaterhavskysten til de pragtfulde byer, Bologna, Parma, Modena og Ferrara.

 

  Bologna – skøn renæssance by med et sitrende storbymiljø

  Den gamle bydel i Bologna er super elegant og vidner om storhed og velstand. Start dagen fra de livlige torve Piazza Maggiore og Piazza Nettuno, der danner byens centrum, hvor du kan få timer til at gå med at kigge på mennesker. Du kan vandre i skyggen under de mange kilometer arkader med buegange i marmor og adskillige butikker og små caféer. Se det hele i fugleperspektiv – tag turen op i det skæve tårn, Torre degli Asinelli.

  Du kan også slentre via de maleriske gader Via Galliera, Via Rizzoli, Via Zamboni og Via S. Stefano. Du bliver overvældet af indryk fra de mange seværdigheder… og butikker. Motadellapølsen har sin oprindelse fra Bologna og den oficielle opskrifr hænger i en af byens små gader.

  Seværdigheder i Bologna

  • Piazza del Nettuno med Neptun-fontænen, der er byens mødested og symbol
  • San Petronio kirken i pragtfuld italiensk gotik stil.
  • Bolognas 2 middelalderlige skæve tårne. (de sørgelige rester af 180, der i middelalderen gav Bologna en ”skyline). Er du frisk på 498 trappetrin, kommer du til tops i det ene (Torre degli Asinelli), hvorfra du bliver belønnet med en eminent udsigt.


   

  Modena – fra Lambrusco til Ferrari

  Endnu en by med en smuk gammel bymidte med Piazza Grande og en af Emilia-Romagna regionens mest betydningsfulde katedraler, Il Duomo. Tag turen op i det næsten 90 meter høje tårn og få en fabelagtig udsigt ud over Modena.

  Byens trækplaster må være museet for Enzo Ferrari med skinnende Ferrarier og effekter fra Enzos værksted. Museet kører jævnligt et stort panoramashow på vægge og loft med tonerne fra Modenas andet verdenskendte bysbarn, Pavarotti – der er ikke et øje tørt.

  Seværdigheder tæt på Modena

  Modena er også kendt for den mousserende vin, Lambrusco og ikke mindst balsamicoeddiken, der kan være mere kostbar end den fineste parfume. Køb den fra en specialbutik, hvor du kan få smagsprøver og historien.

  • Ferrari museum i Maranello – små 20 km fra Modena ligger endnu et Ferrari museum – og fabrikkerne.
  • Casa Museo Luciano Pavarotti – Pavarotti hjem er blevet til et museum, der virkelig afspejler hans person og hverdag. 

   

  Parma – masser af lækkerier

  Parma ligger kun 1 times kørsel fra Bologna. Her valfarter mad-entusiaster til for at smage på Parmigiano osten, gode vine og ikke mindst parmaskinkerne, Prosciuttoen og den eksklusive culatello di Zibello. Trods de mange lækkerier, må du ikke snyde dig selv for en rundtur i den smukke middelalderby.

  Parma er dejlig overskuelig og alt er inden for gåafstand. På pladsen Piazza Duomo dominerer Parmas katedral. I gaderne ligger den ene mondæne butik efter den anden.

  • Er du til opera, så prøv at få billetter til en forestilling i det blændende flotte Teatro Regio.

   

  Ferrara - en ægte renæssance by

  Ferrara ligger i den sydøstlige del af Emilia-Romagna, kun en halv times kørsel fra Adriaterhavet og tæt på det store frugtbare Po-delta. Ferrara er en ægte renæssance by med de flotteste paladser og omgivet af en bymur fra middelalderen. Det er en god ide at se Ferrara på 2 hjul. Start fx din dag fra Piazza della Republica og fortsæt mod borgen, Castello Estense – et af byens varetegn. Ikke langt derfra finder du Ferraras domkirke med en helt fantastisk facade.

  Seværdigheder tæt på Ferrara

  • Po deltaet – oplev det specielle store vådområde på en cykel- eller kanotur. Hele de flade er et spindelvæv af floder, åer, og søer, der ender i Adriaterhavet.
  • Ravenna – en pragtfuld mindre by tæt på Po-deltaet og Adriaterhavet. Gamle gader og bygninger og en bymidte kun for gående og cykelister.
  • Rimini – en badeby med alt der hører sig til fra strand, musik til t godt natteliv. Husk også at gå en tur i den gamle bydel.

  kontakt