Toscana for børn

Oplev Toscana i børnehøjde

Mange forbinder måske ikke Toscana med familieferie, og det er en skam. For imellem vinmarker, cypresser og middelalderbyer findes der masser af oplevelser for hele familien. Uanset om jeres børn er vilde med strand, vil klatre i underjordiske grotter, underholdes i forlystelsesparker, akvarier, badelande eller på museer, så findes det i Toscana. Så pak ungerne i bilen og kør afsted på eventyr.

Badesøer er et hit for børn

En kør-selv-ferie i Toscana vil uundgåeligt bringe jer til nogle af de mange middelalderbyer, der ligger drysset ud i landskabet. Selvom det sagtens kan være fornøjeligt for ungerne at springe rundt mellem gamle fort og ruiner - især med et pitstop ved det lokale gelateria - så er en tur til vandet oftest et stort hit hos børnene. Kører I en tur til strandområderne nær Grosseto eller de mange badesøer kan I plaske, bade, sejle og surfe dagen væk. Besøg fx den arkæologiske udgravning Vulci, en etruskisk ruinby, hvor der ligger en fantastisk badesø med vandfald ikke langt derfra.

Et mekka af spændende udflugter

Er I en aktiv familie, så er der masser af spændende udflugter, hvor alle størrelser kan være med. I naturreservatet Orrido di Botri er der vandreture til den helt store guldmedalje, og Antro del Corchia (det hule bjerg) er med sine 60 km underjordiske tunneller oplagt til eventyr. Det gamle mineområde Parco Archeominerario de San Silvestro lyder måske som en støvet oplevelse, men er storartet underholdning for børn, da I fx kan køre ind i minen med et gammelt tog. Hvis I kan lokke ungerne med på en af de lidt hårdere vandringer, så ligger den forladte mineby Rocca San Silvestro også tæt på.

Forlystelsesparker

  • Acquavillage Follonica
  • Pistoia Zoo
  • Parco Preistorico dinosaurpark
  • Acquavillage Cecina
  • Pinocchio-parken ved Collodi
  • Acquarium i Genova