Gelateria dei Neri

Den lækreste italienske is

Is er godt og gelato er himmelsk. Hvis du er enig, så er tippet til den bedste gelato ganske enkelt:

Jo mindre isen er toppet op i bøtterne, jo mindre stivelse er der i - og jo bedre er den.

Gå derfor efter isbutikker altså Gelateria'er, hvor isen ligger forholdsvis fladt i bøtterne. Der er rigtig mange at vælge imellem, men en af de bedste er Gelateria dei Neri.

I den lille smalle gade Via Neri med udsigt til tårnet på Palazzo Vecchio ligger isbutikken Gelateria dei Neri. Det er en fin ældre butik med lækker håndlavede is i mange forskellige smagsvarianter og med egne specialiteter som fx deres egen karamelis, Caramello di Via dei Neri, en fantastisk ricotta og pistacie-is, Cremino Ricotta e Pistacchio, og så den berømte Crema Buontalenti, som er en rigtig Firenze-specialitet. Gelateria dei Neri er kendt og ret populært, men stil dig bare op i køen: Det er værd at smage deres is.

 


"Kun hos de bedste gelateria'er finder du Crema Buontalenti. Kunstneren Bernardo Buontalenti, som levede i det 16. århundrede, var også vild med at lave mad og holdt nogle fine banketter, hvor han bl.a. introducerede sine gæster for søde is-desserter. De lækre desserter blev kendt som Florentine cream eller gelato buontalenti."

- Mette, rejsespecialist i Lyngby

Kort

Vis på kort