Vinområdet Brunello & Vino Nobile

Vin, middelalderbyer og UNESCO

Det synes som om, at det toskanske vinland ligesom San Gimignanos gamle tårne forsvinder bag dig, når din kør-selv-ferie tager dig længere syd på. Helt dernede, hvor de bølgende kornmarker smukt har lagt sig som et tæppe på de kuperede bakker i den UNESCO-beskyttede Val D’Orcia. Her finder I smukke middelalderbyer som Montalcino, Pienza og Montepulciano, der byder på underjordiske katedraler og fantastisk vin i verdensklasse. Val D’Orcia er en perfekt tilføjelse til jer, der gerne vil have gode smagsoplevelser, gå på opdagelse i de historiske byer og opleve smuk og beroligende natur på jeres kør-selv-ferie i Italien.

Den lille brune

Efter, at I har kørt på den opadgående Strada Provinciale del Brunello i et kvarter rejser Montalcinos middelalderborg Castello di Montalcino sig foran jer. Her i denne middelalderby er det er som om, at tiden står stille. Vinbarerne står stadig, som de gjorde for 100 år siden med træ- og spejlbeklædte vægge. Parker bilen og gå en tur rundt i de smalle, stejle gader. Sæt jer ind på den vidunderlige, gamle bar Fiaschetteria, og bestil ”Den lille brune”, som et oplagt valg. Brunelloen, der har fået sit navn efter de tørre somres bruning af druerne. Vinen, der er byens og landets stolthed.

En bikube af vinkældre

Montepulciano rejser sig som en jævnaldrende bror til Montalcino. Foruden seværdigheder som kirken Chiesa del Gesu, er det vinen Vino Nobile, der er byens stolthed. Når I går op igennem hovedgaden ligger de udgravede vinkældre side om side og udgør en bikube af skattekamre, der vogter over gode årgange under byen. Når I bevæger jer ned af trappen til Cantine de Ricci, falder temperaturen trin for trin. Den underjordiske katedral, dedikeret til modningen af Vino Nobile, har en imponerende og nærmest religiøs stemning. Under Citta Sotterranea åbner en underjordisk by af tunneller fyldt med egetræsfade, to etruskiske gravkamre og et museum sig for jer. Gå på opdagelse over og under jorden i Montepulcianos imponerende middelaldergader.

Kort

Vis på kort