Vinområdet Valpolicella

Dalen med de mange kældre

Ved foden af Monti Lessini i Gardasøens frodige bagland nyder dalene godt af søens mikroklima fra vest og Alpernes kølige vinde fra nord. ”Dalen med de mange kældre”, Valpolicella, har siden Romerriget været et vigtigt vinområde for Italien. I dag har området vokset sig større og strækker sig fra Soave til Bardolino.

er bugner det med vingårde, vinmarker og vinkældre, og det er et oplagt sted at gå på opdagelse i den let drikkelige Valpolicella og den mere prestigefyldte og kraftige Amarone. Følg ”Strada del vino Valpolicella” igennem hyggelige landsbyer mod store vinoplevelser på din kør-selv-ferie i Norditalien.<

Valpolicella & co.

Farven er mørk og dyb rød. Valpolicellaens corvinadrue forfører med en let bitterhed og undertoner af umodne kirsebær og kirsebærsten. Storebroderen, Amarone, som også kommer fra Veronas baghave, er det luksuriøse indspark til de særlige lejligheder.

De snorlige vinranker friserer landskabet og bærer på støvblå klaser af corvina. Vi er i den del af Veneto-regionen, hvor nogle af Italiens bedste rødvine stammer fra. Vi er i Valpolicella, og det er et perfekt sted at tilbringe noget tid ;på jeres kør-selv-ferie i Norditalien og forkæle jer selv med spændende smagsoplevelser i pittoreske omgivelser.

Kort

Vis på kort