Vulkanøen Ischia

Termiske bade er det store trækplaster

Er du i Napoli, kan du tage en færge eller flyvebåd til den lille ø Ischia, der er kendt for sine badehuse og termiske bade fra romertiden. Termalbadene har virkelig sat øen på verdenskortet, og er stadig et populært kursted for rejsende fra hele verden. Trods sin beskedne størrelse, har Ischia alt hvad hjertet kan begære. Vinranker der kravler op ad bjergene, et farvestrålende blomsterhav, frugttræer, badebyer, lækre strande, Middelhavets vekslende farvenuancer og ikke mindst et hav af kurbade. Midt på øen finder du det højeste punkt - den udslukte vulkan Monte Epomeo med sine 789 meter. Er du frisk på det, kan du vandre til toppen.

Besøg det fantastiske bygningsværk Castello Aragonese

Øens måske største seværdighed, middelalderborgen Castello Aragonese, ligger nær øens største by Porto d'Ischia. Det fantastiske bygningsværk, der stammer helt tilbage fra 474 f.Kr., ligger faktisk på sin egen lille klippeø ud for Ischias østkyst. Øerne er forbundet med Ponte Aragones – en gammel bro fra 1498, som du nemt kan krydse til fods. Er du interesseret i middelaldervåben og historiske torturinstrumenter, er museet Museo delle Armi et besøg værd.

Et af de mest idylliske kurbade på Ischia er Parco Termale Negombo. Stedet lokker med termiske bade, restauranter, barer, vulkanske saunaer og en dejlig, lille strand med palmer og blomster. Stedet er skabt af hertug- og globetrotter Luigi Silvestro Camerini, der faldt for øens charme. Det samme gjorde kendte kunstnere og digtere som H. C. Andersen, Bertel Thorvaldsen, Henrik Ibsen og Wilhelm Bergsøe, der alle valfartede til Ischia.

Ischia har også været kulisse i flere store film. Et par af de mest kendte film er; Cleopatra fra 1963 med Elizabeth Taylor i hovedrollen og The Talented Mr. Ripley fra 1999 med Matt Damon.

Kort

Vis på kort