Riva, havnepromenaden i Split

Stemningen stiger om aftenen

Uden for Diocletians paladset finder du den skønne havnepromenade Riva i Split. Der ligger cafeer og restauranter på stribe og kæmper om din opmærksomhed. Du kan også nøjes med at købe noget at drikke fra en kiosk og sidde på en af de mange bænke under de svajende palmer.
Der er et konstant mylder af både lokale og andre rejsende fra hele verden.

Riva begyndte at se ud, som det ser ud i dag for to århundreder siden, da franskmændene's Marskal Marmont i Napoleons tid styrede regionen. I dag er promenaden nærmest byens dagligstue, det mest populære og vigtigste offentlige sted i Split. Riva i dag er en fodgængerhimmel, der strækker sig over caféer og restauranter, et ideelt sted at spise morgenmad eller drikke eftermiddagskaffe eller til en aften i godt selskab over drinks. Riva er scenen i byens liv i Split, et sted for adskillige kulturelle og underholdningsbegivenheder og stedet hvor I kan møde Split-sportsfolk, som fx Goran Ivanišević, Hajduk-fodboldklubsspillere og Jugoplastika basketballspillere o.m.fl. Naturligvis er Riva altid på sit højeste i Sudamja-tiden, en fest, der er dedikeret til St. Domnius, skytshelgen for Split.

Om aftenen stiger stemningen et par grader, når gadebelysningen tændes, små boder stilles op og musikere dukker op og optræder. I havnen ligger færgerne side om side og bringer rejsende til og fra de mange smukke øer i skærgården.

Kort

Vis på kort