Idylliske øer i Kvarnerbugten

Oplev Kroatiens Øparadis i bil

Oplev nogle af Kroatiens smukkeste øer, på din kør-selv-ferie langs Kvarnerbugten. Du kan fx køre fra fastlandet ved Kraljevica og direkte ud på øen Krk via hovedvej 102. Og så er det ellers bare at køre på eventyr og udforske øen. Foretrækker du nogle af de andre øer som Cres og Rab, kan du tage en af færgerne, der sejler med jævne mellemrum. Når du har bilen med, kan du nemt køre rundt og stoppe ved en lille bugt eller strand, præcis når det passer dig.

Inspiration

Krk

Øen Krk, der er på størrelse med Bornholm, er en af de mest sceniske øer i verden og ideel for en kør-selv-ferie for hele familien. Med sin helt eget særprægede og rå natur fuld af forrevne klippekyster og idylliske bugter, olivenlunde og grotter, er det ikke svært at forstå dens store popularitet. De charmerende landsbyer ligger strøget ud omkring øens mange bugter og lader intet tilbage at ønske af historie, kultur, badestrande og gastronomiske vidundere. Snorkling, vandsport og sejlture kan fornøje familiens yngre medlemmer.

På øens vestlige side finder du byen med samme navn som øen. Krk er en afsindig charmerende by, der ikke bare har skønne strande, men også emmer af historie og kultur. Olivenlundene omkring byen danner ramme om skønne gåture, og så kan I også smage på en champagne, der er modnet på havets bund. I en bugt ikke langt fra Krk, ligger en lillebitte ø, Kosljun, hvor I kan besøge munkene, der lever på øens kloster.

Baska
En anden hyggelig by på den sydlige del af øen Krk, er Baska. De brostensbelagte gader i Baskas gamle bydel er slebet glatte af de millioner af mennesker, der har betrådt dem igennem tiden. Stenhuse, arkæologiske områder og ikke mindst Baska-tavlen, der er det første nedskrevne eksempel på det kroatiske sprog, gør byen til et spændende besøg. I kan også vælge at slappe på en af de få sandstrande, der findes i Kroatien.

Byen Vrbnik ligger smukt på et klippefremspring blandt kastanjer og figentræer, på den østlige del af Krk. I den livlige gamle bydels smalle gader, hvoraf en af dem er verdens smalleste, vrimler det med mennesker. De hyggelige cafeer og restauranter lokker med lokale specialiteter og den berømte Zlatina vin.

Cres

Den anden af de større øer i Kvarnerbugten, Cres, er naturskøn og uberørt, godt beskyttet af de høje klippevægge på den østlige bred. Byen Valuns pittoreske havn og Vrana søen, den største og dybeste ferskvandssø i Kroatien og hjem for gåsegribben, er blot noget af det, som I bør opleve på et kør-selv-eventyr på Cres.

Losinj

Øen Losinj, også kaldet den parfumerede have, dufter af grantræer og rosmarin. Byen Mali Losinjs pastelfarver og Veli Losinjs kønne barokhuse, de mange smukke bugter og skønne vandre- og cykelruter fylder dagene ud. Alt sammen akkompagneret af de dansende delfiner, der lever i havet rundt om øen, der er udnævnt til naturreservat. For de mindste er en dag i øens vandland et stort hit.

Rab

På en bilferie på den frodige ø Rab, vil I stifte bekendtskab med krystalklare bugter og hele 22 sandstrande, hvoraf to af dem hører blandt de bedste strande i Kroatien. Selve byen Rab er meget smuk med sin middelalderlige gågader og monumenter og store naturoplevelser venter i Dundo naturreservat.

Kort

Vis på kort