Kornati National Park

Et nautisk paradis

Den største nationalpark i Dalmatien er Kornati National Park, der med sine mere end 100 øer er en sand labyrint af hav og klippeformationer i spændende og usædvanlige former, som du kan opleve på dagture med båd. Og er du heldig, ser du delfiner undervejs. Du kan også snorkle og svømme i det klare vand eller går en tur på nogle af øerne – men husk solcreme og en solhat, for der er ikke meget skygge på øerne.

Og hvorfor skal I så besøge Kornati National Park?  Kornati-jordejere brændte græsgangen hvert par år for at dyrke bedre græs til fårene og gederne, der blev opdrættet på øerne. I årenes løb førte dette til næsten uvirkelige landskaber. Og så har Kornati har 353 slags alger, 3 arter af undervandsblomster og 850 dyrearter. En endemisk blomsterplante under vandet, kaldet Posidonia, lever i Kornatis hav og kaldes ”havets lunger”, fordi den frigiver ilt i vandet. Kornati er et fantastisk sted til snorkling og dykning, og parken er åben hele året. Men ligemeget hvornår I besøger Kornati, kan I nyde den fantastiske stilhed. 

I kan komme til Kornati Islands på flere måder. Der er organiserede fra Zadar og prisen varierer omkring 35-40 € pr. person, og inkluderer bådturen, en velkomstdrink, indgangsbillet, frokost og en turistguide. En heldagstur med sejlbåd koster fra  450 kr. pr. person

Kort

Vis på kort