Kornati National Park

Et nautisk paradis

Den største nationalpark i Dalmatien er Kornati National Park, der med sine mere end 100 øer er en sand labyrint af hav og klippeformationer i spændende og usædvanlige former, som du kan opleve på dagture med båd. Og er du heldig, ser du delfiner undervejs. Du kan også snorkle og svømme i det klare vand eller går en tur på nogle af øerne – men husk solcreme og en solhat, for der er ikke meget skygge på øerne.

Og hvorfor skal I så besøge Kornati National Park?

Kornati-jordejere brændte græsgangen hvert andet år for at dyrke bedre græs til fårene og gederne, der blev opdrættet på øerne. I årenes løb førte dette til næsten uvirkelige landskaber.

Og så har Kornati en mangfoldig biodiversitet, der er en af grundene til at øerne blev til en nationalpark. Her er fx hundredvis forskellige plante- og dyrearter. En endemisk blomsterplante under vandet, kaldet Posidonia, lever i Kornatis hav og kaldes ”havets lunger”, fordi den frigiver ilt i vandet. Kornati er et fantastisk sted til snorkling og dykning, og parken er åben hele året. Men lige meget hvornår I besøger Kornati, kan I nyde den fantastiske stilhed.

I kan komme til Kornati Islands på flere måder. Der er organiserede ture fra Zadar og prisen varierer fra omkring 35-40 € pr. person, og inkluderer bådturen, en velkomstdrink, indgangsbillet, frokost og en turistguide. En heldagstur med sejlbåd koster fra 60 € pr. person. (2020 priser)

Kort

Vis på kort