Plitvice Lakes National Park

enestående skønhed

Nationalparken, der har en størrelse på  ca. lige under 300 km2, ligger i den bjergrige region mellem bjergkæden Mala Kapela i vest og nordvest og bjergkæden Lička Plješivica mod sydøst. Parken er primært dækket af skov med mindre områder med græs, og den mest attraktive del af parken er søerne, der dækker knap 1% af det samlede parkareal.

Søsystemet består af en række søer, der falder fra den ene ned i den næste. På grund af det geologiske underlag og de karakteristiske specielle forhold er søsystemet blevet opdelt i øvre og nedre søer. Der er tolv øvre søer, der danner de øverste søer, og fire Nedre Søer, der blev dannet i permeabelt kalkstenunderlag, skåret i en dyb kløft med stejle klipper. Søerne ender i Korana-floden ved de imponerende vandfald Sastavci.

Plitvice Lakes National Park tilbyder besøgende syv forskellige ruter rundt i søsystemet og fire vandrestier. Parken er åben for besøgende året rundt og har også en App, der fortælle om de mange andre spændende ting i kan opleve i og omkring parken. 

Kort

Vis på kort

Galleri