Actionfyldte Queenstown

Når du er til masser af action

Jet boats, bungeejumping, mountainbikes, faldskærmsudspring, rafting, trekking og meget mere. Queenstown lever i den grad op til sit navn som New Zealands action-hovedstad. I den vilde natur omkring byen finder du en masse muligheder for sjove aktiviteter. Den ene vildere end den anden, men dog stadig med respekt for at enhver adrenalinsøgende eventyrer har mulighed for at finde den aktiviteter der ikke overskrider dit temperament og grænse. Vi har udvalgt fire forskellige unikke oplevelser. Hvilken aktivitet drømmer du om at prøve?

Inspiration

1. Jet boat

 

Adrenalinen pumper i kroppen. Håret står tilbage, og vand sprøjter op om ørerne på jer, når I drøner forbi flodbredden i lavvandede områder. En tur med jet boat er nærmest som en rutsjebane på vandet. Med fuld fart flyver I henover vandet i de klippefyldte områder, hvor alt er overladt til skipperens evner til at styre båden gennem hårnålesving og smalle passager. Det er helt vildt, hvad den kraftfulde jet boat's store motorer kan klare. Du kan få fornøjelsen af at opleve adrenalinkicket til vands med en jet boat både på Shotover River og Dart River. Begge steder er du omgivet af fantastisk natur.

Læs mere om Jet boat

2. Bungeejumping

Rejser til Queenstown

 

På kanten af en lille afsats står du og kigger ned i den dybe kløft med det brusende vand. Adrenalinen pumper, kroppen ryster, og alt i dig siger ”nej”, med når du først springer, er der ingen vej tilbage. Bungeejumping er stort i Queenstown, og er du til frie fald, må du ikke snyde dig selv for at prøve det. Det var her i Queenstown hele industrien startede på Kawarau Suspension Bridge, der tilbyder et 43 meter elastikspring, med eller uden vådt hår. Men hvis det bare ikke kan blive vildt nok, så tag springet fra ”Nevis” platformen, som er spændt ud 134 meter over dalbunden med hele 8 sekunders frit fald!

3. River rafting

 

Omringet af brusende og vandrige floder lokker Queenstown med river rafting for både nybegyndere og øvede. En ting er sikkert, du får en på opleveren, når du rafter i de dybe kløfter med storslået natur. Især på Kawarau River får du river rafting i smukke omgivelser. Her starter du med stille padlen og en smuk udsigt, inden du ender på de hvide bølgetoppe, som fx bringer dig til New Zealands længste 400 meter lange Dog Leg Rapid. Kawarau River er også kendt for at danne ramme om scenerne ved Anduin-floden i Ringenes Herre-filmene, og du får hurtig fornemmelsen af at drive gennem hjertet af Middle Earth, når du rafter ned ad floden.

Læs mere om River rafting

4. Trekking

 

Queenstowns vilde natur er også et godt udgangspunkt for oplevelser til fods. Overlad adrenalinen til andre, og nyd egnens uforlignelige natur. På alle sider af byen er der muligheder for vandreture, med udsigt til store oplevelser i de sydlige Alpers skønne naturscenerier, som til stadighed tager vejret fra en. Tag på alt lige fra afslappede vandreruter langs Lake Wakatipu til heldags vandreture op ad bjerget Ben Lemond bag Queenstown, som er en af de ultimative og mere krævende vandreture i området. Fra Ben Lemond har du fabelagtig udsigt over søen, Queenstowns bagland og det bjergrige landskab.

Kort

Vis på kort