Bay of Islands

Paradis for vandhunde og naturelskere

I har noget at glæde jer til, hvis jeres kør-selv-ferie i New Zealand bringer jer til Bay of Island. Det er et sandt paradis – ikke mindst for vandhunde og dem der sætter pris på en fantastisk natur tilføjet en spændende historie. I kan bruge byen Paihia som udgangspunkt for Bay of Island. Byen har en super hyggelig bymidte med små butikker og mange forskellige spisesteder. Fra byens lille havnekaj er der færgeforbindelser til byen Russel og I kan komme på daglige sejladser i området. På fastlandet er der smukke vandrestier ved Waitangi floden og I kan opleve Haruru Falls, subtropisk regnskov og de prægtige Kauri-træ, der er op mod 50 meter høje.

Inspiration

Oplev Bay of Island på jeres måde

Der er nok at tage sig til, så nyd en dag eller flere til at udforske Bay of Island, med 144 øer og hyggelige byer. På nogle af øerne er der vandrestier og nogle har en campingplads. Fra Paihia kan I fx tage på krydstogt ud omkring Tapeka Point, hvor I kan være heldige at spotte alt fra pingviner og delfiner til hvaler. I kan også komme på en guidet havkajaktur til ”Hole in the Rock” på Piercy Island eller leje en havkajak eller paddleboards og udforske området på egen hånd. Det er også muligt at leje cykler, prøve parasailing, faldskærmsudspring eller gå ”all in” og oplev området på en tur i helikopter.

Waitangi Treaty Grounds

Tæt på Paihia ligger et af New Zealands mest betydningsfulde historiske steder – Waitangi Treaty Grounds. Her blev Waitangi-traktaten underskrevet i 1840 af mere end 500 maori-høvdinge og kaptajn William Hobson for den britiske krone. Pludselig var New Zealand formelt en del af Det Britiske Imperium.

Kort

Vis på kort