Gastronomi og vin, Nordøen for aktive livsnydere

12 dages kør-selv-ferie på nordøen med gastronomi, vin og cykling 

Tag til New Zealands nordø og mærk den frodige, unikke natur. Her er der masser af muligheder for spændende smagseventyr og uforglemmelige oplevelser. Tag for eksempel på cykeltur igennem vinmarker langs Tutaekuri-floden, besøg vingårdene og slap af på lækre boutique-hoteller og lodges med fabelagtige middage.  

Turen er vores forslag til en kør-selv-ferie på New Zealands nordø, hvor der er fokus på forkælelse og livsnydelse med masser af spændende oplevelser undervejs. Hvis I ønsker at tilpasse turen, så hjælper vi gerne med at skræddersy rejsen til jer.

Fra 46.365 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dbl.vær. for kør-selv ferie med 8 overnatninger inkl. morgenmad, 8 dages billeje samt 3 dages gourmetoplevelser på cykel i Hawkes Bay inkl. 3 overnatninger, cykel, hjelm, transport af bagage, gourmetmorgenmad, pre-dinner drinks og 2 gourmetmiddage

Rejseperiode:
Hele året. 
(Bedst oktober - april)

Varighed:
12 dage / 11 nætter

Længde:
Ca. 1.372 km

Klimapåvirkning:
15.086 kg CO2 samlet for 2 personer - mere om grønnere kør-selv-ferier

 

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Hawkes Bay - nordøens vinland.

Hawkes Bay er et af New Zealands varmeste og mest tørre områder, hvilket giver grobund for en god vinproduktion af nogle af landets førende vinbønder. Området er mest kendt for sin cabernet sauvignon, merlot og syrah, men også lækre hvidvine findes i området. På tre aktive dage i dette gourmet område omgivet af vinmarker, floder og frugtplantager, kommer I helt tæt på den fabelagtige New Zealandske natur. I afslutter cykeldagene med afslapning i smukke og hyggelige omgivelser, med pre-dinner drink og gourmet middag.

Udstyret
I bliver godt udstyret cykel,  hjelm, cykeltasker og vandflaske. Bagagen bliver fragtet fragtet mellem overnatningsstederne.   

Gode sager til rygsækken
Medbring afslappet tøj og sko til cykling, solcreme, kasket og kamera. 

Ca 35 km pr dag
De tre dage med cykling dækker over ca. 35 km pr dag. Terrænet er fladt så alle kan deltage.

Dagsprogram

Auckland - Rotorua (230 km)

Efter en god morgenmad kan I afhente jeres bil og lade eventyret begynde. Nyd køreturen sydpå gennem landbrugsland, langs søer og gennem skove. Når luften pludseligt bliver svovlholdig, er I ikke i tvivl om at I nærmer jer Rotorua med svovl-søer, varme kilder og gejsere.

Overnatning: Rotorua  

Rotorua

Dagen er fri til at gå på opdagelse i Rotorua og området omkring byen, og der er masser at tage fat på.

En fuld dags oplevelser kunne være, at opleve Maori kulturen med en tur gennem Te Puia - Maori Arts & Crafts Institute, hvor I skal se brølende gejsere og kogende mudderhuller. Se hvordan der arbejdes med kunsthåndværk fra generation til generation, og udforske Rainbow Springs Kiwi Wildlife Park, hvor I får et godt indtryk af det lokale dyreliv. Rotorua området er ligeledes begunstiget med søer og floder, så muligheden er også at opleve White Water rafting eller fx kajaksejlads det er bare at vælge.

Om aftenen har vi inkluderet en traditionel Maori middag med sang, dans og ikke mindst middag tilberedt på varme underjordiske sten.

Overnatning: The Springs 

Rotorua - Napier (217 km)

Efter morgenmad går turen nu videre sydpå, og landskabet ændret sig skovrige sletter til mere bjergrigt terræn for derefter at ende i frodige vinmarker og gårde, når I nærmer jer Hawkes Bay og kysten. Området er kendt for sin Art Deco arkitektur, gourmetmad og verdensklasse vin og vingårde.

Overnatning: Napier.

Cykling - Natur og vin, Napier - Taradale (35 km)

Efter instruktion og udlevering af cykel begynder jeres vin- og gastronomitur med afgang fra det historiske havneområde Ahuriri. På egen hånd cykler I ud på the Estuary Trail, som bringer jer gennem et beskyttet vådområde med et stort fugleliv, I kører  under hovedvejen og fortsætter mod foden af Poraiti, bl.a. kendt for sit altødelæggende jordskælv i 1931, som også gik udover byen Napier. I når nu Taradale og church Road Winery, hvor vi har inkluderet en "Behind the Scenes". I området ligger også the Mission Estate, landets ældste vingård, hvis I har mod på mere.
Den sidste del af dagens cykeltur foregår på Puketabu Loop Trail, et populært cykelområde også for de lokale. I cykler langs Tutaekuri floden mod vest til landbyen Puketapu med bl.a sin klassiske Kiwi pub, et godt sted til en forfriskning. De sidste km køres frem til Breckenrigde Lodge. Aftenen venter med pre-dinner drink efterfulgt af  en 5 retters degustation middag, tilberedt af vært og kok, Malcolm Redmond.

Overnatning: fx Breckenridge Lodge

Cykling - Natur og vin, Taradale - Gimblett Gravels (35 km)

Efter en god morgenmad forlader i Beckenridge og fortsætter med cyklen ud på Tataekuri River  Trail mod øst. Turen bringer jergennem både frugtplantager, smukke haver og vingårde til kysten ved Awatoto. I krydser nu broen ved Horseshoe Wetlands og fortsætter ind i landet på Ngaruroro Trail de næste 9 km med flere smukke scenerier, som bringer jer gennem Polowhai Country Park, før I forelader sporet i udkanten af byen Hastings. Et af scenerier I ikke må gå glip af, er den smukke allé plantet tilbage i 1860´erne op mod en byen oprindelige gårde.

I fortsætter nu af the Winery Trail som bringer jer til de fine vingårde i Gimblett Gravels, hvor I passende kan bruge eftermiddagen på at besøgevingårde og hyggelige butikker. Sidst på dagen bliver både jer og cyklerne transporteret den sidste korte distance til dagens mål udkanten af Hastings.

Overnatning: Fx Greenhill Lodge eller The Manse.  

Cykling - Natur og vin, Havelock - Napier (35 km)

Sidste dag med cykel er nået. Efter morgenmad bliver i transporteret fra hotellet til den hyggelige landsby Havelock North. Herfra sadler I op og følger Tuki Tuki river trail, gennem æbleplantager og vinområder, til tider kan I få selskab af kvæg som  nysgerrig følger jer langs indhegningen, efter ca. 10 km når i ud til kysten.
Langs kysten er det oplagt at gøre stop ved nogle af udsigts-bænkene omkring East Clive Wetlands, hvorfra I kan betragte de mange fugle i området. I landbyen Clive kan I nyde en forfriskning i Zeppelin Cafe, før I forsætter turen langs kysten med fabelagtig udsigt mod Cape Kidnappers.
I når nu udkanten af Napier, følg Marine Parade og forbi statuen Spirit of Napier. Herfra er der kun kort afstand til Ahuriri og afslutningen  på jeres Hawkes Bay eventyr. Efter aflevering af cykler, kan I nyde aftenen i byen.

Overnatning:  fx The Crown Hotel.

Napier - Tongariro (315 km)

I fortsætter nu mod sydvest ind på den centrale del af Nordøen. Syd for Lake Taupo ligger en af New Zealands mest spektakulære nationalparker, Tongariro National Park. Områdets tre imponerende vulkaner, Ruapehu, Ngauruhoe og Tongariro dominere sceneriet og her kommer I gennem et spændende og voldsomt varieret landskab fra ørkenlignende land til regnskov.

Overnatning: Tongariro.

Tongariro - Matamata (250 km)

Så går turen nordpå igen gennem frodigt landbrugsjord op langs Lake Taupo til Matamata. Her i de bløde grønne bakker finder I en en af verdens mest berømte filmkulisser, Herred, eller på engelsk The Shire fra Ringenes Herre trilogien. 

Overnatning: Matamata.

Matamata

Dagen er fri til afslapning. Vi anbefaler at I tager på opdagelse i Hobbiton, og oplever de fascinerende kulisser med en guide fra hobbit huller til Green Dragon restauranten. Det er en popukær tur, så vi anbefaler at reservere plads allerede hjemmefra.  

Overnatning: Matamata.

Matamata - Waitomo - Auckland (360 km)

Kør nu videre til de ældgamle og fascinerende underjordiske Waitomo huler og underjordiske floder. Vi har inkluderet en tur ned i hulerne, hvor jeres guide vil fortælle jer om stedet  historie og geologi, før I stille sejler ind under jorden med en lysende himmel af tusinder af lysende orme indlejret i klippeloftet. Tilbage oppe i det fri fortsætter I nu den sidste del af turen nordpå til Auckland. Nyd aftenen I den skønne storby.

Overnatning: Auckland.

Auckland

Sidste dag er kommet på denne forkælelses tur. I kan nu aflevere bilen og fortsætte til nye eventyr.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 46.365 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup-Auckland retur
 • 8 overnatninger på boutique-hoteller inkl. morgenmad i dobbeltværelse på kør-selv delen
 • 8 dages billeje med full-size-bil
 • Traditionel maori middag i Rotorua

  På cykelturen
 • 4 dages cykling på egen hånd i Hawkes Bay
 • Cykel og hjelm
 • 3 overnatninger på lodges / luksus-hotel 
 • Transport af bagage 
 • 3 gange gourmetmorgenmad
 • 2 gange pre-dinner drinks
 • 2 gange gourmetmiddage
 • Behind the scenes tur på Church Road Winery


Prisen inkluderer ikke

 • Rejse- og afbestillingsforsikring

Om rejsen

Kør-selv delen
Er baseret på lækre Boutique hoteller

Hotellerne:
Auckland, Fable Auckland Hotel
Rotorua, Regent of Rotorua
Napier, The Crown Hotel
Tongariro, Ruaperu Country Lodge
Matamata, Matamata Lodge
Auckland, Fable Auckland Hotel

Overnatningsted på cykeltturen i Hawkes Bay
Her overnatter i på lodges og boutique hoteller.


 

 

 

 

Ekstra oplevelser

I kan fx forlænge rejsen med en nat eller to i storbyen Auckland, eller udvide med oplevelser i de sydlige del af Nordøen, med nationalparker og hovedstaden Wellington. 

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011