Waitangi Treaty Grounds

Maoriernes skæbne blev afgjort i 1840

Er I kommet til Paihia for at opleve eventyrlige Bay of Islands, så bør I næsten tage forbi Waitangi Treaty Grounds - et af New Newlands mest betydningsfulde steder. Det var her Waitangi-traktaten blev underskrevet i 1840, og beseglede maoriernes fremtidige skæbne og det Det Britiske Imperium overherredømme. Traktaten blev underskrevet af konsul og kaptajn William Hobson for den britiske krone og mere end 500 maori-høvdinge. Her forsøger man at beskrive traktatens betydning for New Zealand og dens oprindelige befolkning via store smukke billeder, interaktive skærme, skiftende udstillinger og en kopi af den originale traktat. I kan fordøje de mange indtryk på Whare Waka Cafeen, der ligger i skønne omgivelser.

Inspiration

Museet giver indblik i maorierens farverige kultur- og historie

Selve museet udstiller nogle af de største maori-kanoer i New Zealand, et smukt udskåret maori-forsamlingshus og en prisvindende udstilling. Museet tilbyder ture med erfarne guider, der med hjertet gør historien om de lokale, fortid, nutid og fremtiden endnu mere levende og letfordøjelig. Oplev en kulturel forestilling med traditionel krigsdans og smukke sange. Det er også en stor oplevelse at overvære udskæringsstudiet Whare Toi, hvor I kan høre om den ældgamle kunstform og se den blive udført.

Området er også et meget smukt sted at udforske til fods eller på cykel, hvor I kan beundre panoramaudsigten over Bay of Islands. Nyd fx en tur langs Waitangi-floden eller begiv jer ud på den 6 kilometer lange skovvandring, der tager jer til det imponerende Haruru Falls.

Kort

Vis på kort