Bridge to Nowhere i Whanganui National Park

Betonmonument midt i et frodigt vildnes

”Bridge to Nowhere” er det perfekte navn til broen – for den fører absolut ingen steder hen og ligger midt ude i ingenting! Broen blev bygget i 1936 som erstatning for en nedstyrtet hængebro over Mangapura Stream i Whanganaui National Park for at give adgang til et område, der skulle udbydes som landbrugsjord til nybyggere. Planen var, at der senere skulle anlægges veje til området, men da beliggenheden var så øde og ingen ville bo der, blev hele planen opgivet. I dag står broen ”Bridge to Nowhere” tilbage og blevet en populær turistattraktion for de mere eventyrlystne. Det er en naturoplevelse, der bringer dig gennem et nærmest uberørt og frodigt område med et rigt fugleliv.

Inspiration

Med jetboat til broen

Det er muligt at køre til den lille landsby Pipiriki, hvor I kan campere – også med autocamperen. Landsbyen ligger lidt sydvest for Tongario National Park. Fra Pipiriki kan I tage en jetboat og drøne de 32 km op ad Whanganui River. Turen tager ca. 55 minutter, hvorefter I skal vandre omkring 40 minutter på stier, der fører jer gennem en smuk skov, inden broen pludselig dukker frem. Det er ret surrealistisk med så fin en betonbro, der er omgivet af intet andet end vildnis.

Her kan du nyde en kop kaffe og en småkage inden turen går tilbage samme vej. Alt i alt tager turen 4-4½ time - forudbestilling er er nødvendig.


"Har du mod på det, kan du vælge at blive sat af 10 kilometer før Pipiriki og sejle det sidste stykke i kano. Det er en smuk tur der vil tage dig 2-3 timer."


Kort

Vis på kort