Derfor skal du opleve New Zealand i en autocamper

"Pludselig kunne vi se Mount Cook mod vest. Vi tog en lynhurtig beslutning, ændrede dagens rejseplan og kørte mod bjerget"

Andreas Houmann er fotograf og har derfor rejst rigtig mange steder i verden. Alligevel blev han blæst bagover af den enestående natur, da han tog på kør-selv-ferie i New Zealand i autocamper sammen med sin hustru Louise. Vi har spurgt Andreas om, hvad han synes var det bedste ved at rejse i autocamper i New Zealand. Og svaret er klart: "Det allerfedeste ved at rejse i motorhome er friheden til at gøre præcis det du vil, når du vil." Du kan læse meget mere om deres oplevelser her.

Der kan være mange bekymringer og fordomme om at rejse i autocamper, inden man tager af sted. Vi har derfor spurgt Andreas om, hvad hans bekymringer var og om de holdt stik. Du kan læse hans svar her.

Oplev friheden i en autocamper

Friheden til at være spontan

”Noget af det bedste ved at rejse i autocamper var at vi havde friheden til at ændre planer, hvis vi så noget på vejen, der virkede spændende. 

Vi var fx på vej ad Sydøens østkyst mod byen Dunedin og pludseligt kunne vi se Mount Cook (New Zealands højeste bjerg red) mod vest. Det så bare så vildt ud med det kæmpe bjerg i horisonten! Så jeg foreslog Louise, at vi ændrede planerne og i stedet kørte ind i landet mod Mount Cook.

Vi nåede frem til Pukaki-søen, der ligger ved foden af bjerget én time før solnedgang, Jo tættere vi kom, jo mere stress fik jeg ved tanken om, hvor vi skulle campere, men der var masser af ledige pladser på den gratis campingplads - endda i første række til søen. 

Så jeg parkerede autocamperen fire meter fra vandkanten. Det var nok det mest turkisblå vand, jeg nogensinde har set. Og med Mount Cook i baggrunden var udsigten virkelig helt utrolig!

Her satte jeg virkelig pris på de helt specielle muligheder og den frihed, der er ved at rejse rundt i autocamper.” 

Tag det helt i dit eget tempo

"Efter vi i flere dage havde kørt lange strækninger og set en masse overvældende landskaber, havde vi virkelig brug for at komme lidt ned i gear.

Vi havde hørt om de smukke strande, der skulle være omkranset af ligeså smukke skove i Abel Tasman Nationalpark på Sydøen - og vi blev bestemt ikke skuffede. Derfor valgte vi at blive ved parken i nogle dage og bare nyde livet lidt. Vi boede på en campingplads ved byen Motueka blot 15 min. fra en fantastisk gylden strand i reservatet Kaiteriteri. 

Så to dage kørte vi autocamperen ned til stranden, hvor vi parkerede i første række. Det var helt perfekt. Og når aftensmaden skulle tilberedes kunne vi bare stå og nyde den smukke udsigt, imens maden blev klar.

Kør efter vejrudsigten

"Det bedste i en autocamper er, at man ikke bundet af noget - du behøver ikke tænke på transport, tage hjem fra stranden eller være bange for at alle hotelværelser er booket. Du finder altid et sted at sove for natten, og du vælger næsten selv udsigten. 

Mit bedste tip er at lade være med at booke alle campingpladser hjemmefra. Der er rigtig mange freedom camps (gratis campingpladser red.) rundt omkring, som ofte er rigtig gode. Vi kørte fx rigtig ofte efter vejrudsigten og derfor bookede vi bare campingpladser undervejs. På den måde fik vi rigtig mange dage med godt vejr.

Det kan dog være en god idé at booke i de populære nationalparker på forhånd, for der kunne godt være meget pakket."