Franz Josef Glacier på Sydøen

Stå på de konstant bevægende ismasser

Glæd dig til at opleve en af verdens lettest tilgængelige gletsjere i verden, Franz Josef Glacier. Gletsjeroplevelsen suppleres med floder, søer, regnskov og brusende vandfald. Fra den lille landsby af samme navn som gletsjeren, arrangeres forskellige aktiviteter til Franz Josef Glacier. Selve gletsjeren bevæger sig ca. 2.600 meter ned over en strækning på 12 kilometer fra de sydlige alper gennem bjerge, kløfter til den slutter i regnskoven med udsigt mod Sydøens vestkyst. Oplev gletsjeren til fods på egen hånd, med guide eller på en vanvittig flot helikoptertur.

Kører du ca. ½ time mod sydvest, dukker endnu en storslået gletsjer op, Fox Glacier. Du kan nemt opleve begge gletsjere, hvis du bruger et par dage i området.

Træd ud på Franz Josef Glacier fra en helikopter

Und dig selv et minde for livet. Tag på en helikoptertur, hvor du får den absolut bedste udsigt over gletsjeren og de sydlige alper med udsigt til Mt. Cook i horisonten. Der er forskellige ture at vælge mellem – også en der lander og kan træde ud på gletsjeren. Det er en vanvittig oplevelse, du kan underholde din, familie, venner og kollegaer med i mange år frem. Husk at få taget en masse billeder – de bliver måske den bedste souvenir du tager med hjem fra New Zealand.

Inspiration

Guidet gletsjervandring

Du kan også tage på en guidet gletsjervandring på Franz Josef Glacier. Det er en skræmmende… god oplevelse, hvor du er i gode hænder hos en meget erfaren guide. Guiden er en nødvendighed, da gletsjeren er i konstant bevægelse mens det knirker og snager. Guiden fortæller om gletsjerens skabelse og alle de aftryk den gør, på sin vej gennem bjerge til den rammer regnskoven. Udsigten forandrer sig konstant, så du kan godt regne med at kameraet kommer på overarbejde.

The Terrace Walk på egen hånd

Den lette vandretur på ca. ½ time er nem og sikker at gøre på egen hånd. Vandreturen tager dig gennem regnskov, til du når et udsigtspunkt, hvor du har udsigt til Franz Josef Glacier inde i dalen. Vandreturen starter nær kirken ”Our Lady of the Alps´ church” i den sydlige del af Frans Josef landsbyen.

Kort

Vis på kort