Hot Water Beach

Byg dit eget spabad på stranden

Det er en meget speciel oplevelse at sidde i et spabad på stranden og helt tæt på vandkanten. Vel at mærke i et hul du selv lige har gravet, mens det varme vand strømmer op fra undergrunden og fylder din ”pool”. Faktisk så specielt, at det kun kan opleves 3 steder i verden; på Island, i Japan og så her på Hot Water Beach på Coromandel-halvøen i New Zealand.

Mød de lokale på stranden

Det er frit for alle at komme og grave deres eget spabad. Tidligere var det kun de lokale, der kendte til stedet, men i dag valfarter både lokale og turister til stranden. Det er simpelthen en skøn oplevelse at sidde i det varme vand til synet- og lyden af bølgeskvulp mens en kølig brise kærtegner dit ansigt. Bliver det for varmt, kan du altid tage en dukkert og hopper tilbage i dit hul med det varme vand.

Inspiration

Gode råd, så du får den bedste oplevelse

  • Du skal gå ca. 200 meter fra parkeringspladsen og over et lille vandløb til stranden. Turen er ikke anbefalelsesværdig for gangbesværede.
  • Det er nemmere at grave med en skovl. De kan lejes rigtig mange steder i området.
  • Vær opmærksom på tidevandet. Spabadet kan opleves fra to timer før til to timer efter ebbe, så tjek kalenderen inden du begiver jer til stranden.
  • Stranden er ikke en god badestrand på grund af strømforholdene, så vær forsigtig og lad ikke dine børn bade alene.
  • Det er også muligt at opleve det om natten, og det er en endnu mere speciel oplevelse. Du skal være opmærksom på, at stemningen på stranden godt kan blive lidt løssluppen i mørket.

"Det kan ofte betale sig at alliere sig med et at de selskaber, der arrangerer ture til Hot Water Beach. De ved præcis, hvor der skal graves og medbringer det rigtige udstyr. Så har du jo også nogen til at klare det hårde arbejde for dig."


Kort

Vis på kort