Marlborough Sounds

I den grønne skærgård kan du se delfiner

Når du har sejlet over det ofte barske Cook Stræde mellem Nordøen og Sydøen, er det en lise for sjælen at komme i læ i Marlborough Sounds grønne og bjergrige skærgård. Her er det en god idé ikke bare at drøne videre fra havnebyen Picton, som de fleste gør. Området er nemlig en lille perle på Sydøen, og byens mini-golf SKAL prøves. Hullerne er sights fra hele New Zealand. I Picton kan du hoppe af og på postbådens rute, vandre langs kuperede kyststrækninger eller tage ind i landet til liflig vinsmagning.

Hold øje med de springende delfiner i fjorden eller tag på en halvdagstur ud på vandet og helt tæt på de smukke og smilende dyr, der elsker at springe rundt i vandet omkring bådene.

Inspiration

Queen Charlotte Track

Hvis du virkelig vil forkæle dig selv, så tag luksusudgaven af denne vandretur og lad din bagage sejle af sted, mens du selv vandrer langs kystruten. Det er forunderligt at komme frem til et smukt gammelt engelsk hotel med ømme ben, få en øl i baren og se lidt cricket i tv sammen med de lokale. Queen Charlotte Track er 71 km. i alt med mange muligheder for at blive sejlet ”af og på” og enten overnatte på de små steder eller i det fri. Den gamle postbåd sejler langs kystruten hver dag, men der er også mange andre tilbud. Her er noget for enhver smag – og så er her smukt og fredeligt.

VINSMAGNING syd for Picton

Vinindustrien blomstrer i New Zealand. Især hvidvinene og druerne Chardonnay og Sauvignon Blanc er berømmede og prisbelønnede. Syd for Picton ligger et af de helt store vinområder. Her er tørt og solrigt med lav fugtighed og god jord. Derfor er her også dukket en ny industri op: Vinsmagningen. Det er fornøjeligt og lækkert at blive guidet forbi de store beholdere og vintønder for at ende med de udsøgte smagsprøver og det lokkende showroom. Det er et fint afbræk fra de mange naturoplevelser i Marlborough Sounds.


" Det er oplagt at lægge vejen forbi den smukke by Kaikoura eller Abel Tasman Nationalpark, når I er ved Marlborough Sounds"

- Jens, New Zealand-specialist


Kort

Vis på kort