Vinbyen Blenheim i Marlborough

Solrig by midt i vinregionens hjerte

Den står på vin i verdensklasse, lokal madkultur der pirrer dine smagsløg og masser af solskin, hvis du stopper i Blenheim. Vin- og solskinsbyen ligger kun ½ times kørsel syd for Picton og midt i den vinproducerende vinregion, Marlborough. Omkring Blenheim ligger vingårdene som perler på en snor, og de venter bare på at byde dig velkommen til rundvisninger, vinsmagninger og salg af deres vine.

Selve Blenheim lokker med restauranter, hyggelige caféer, gallerier, små butikker, grønne parker og stier der snor sig langs Tayler River. Hver søndag morgen åbner Marlborough Farmers' Market med alt godt fra lokalområdet og på det livlige Marlborough Artisan Market, kan du købe lokalproducerede smykker, kunst, tøj og meget mere.

På cykel fra Blenheim

Lej en cykel eller tag på en guidet cykeltur i det verdenskendte vinområde med druerne Chardonnay og Sauvignon Blanc. Kør via lange flade strækninger gennem vinmarker og langs Marlborough mange floder. Stop ved vingårde, hvor rundvisninger ender med udsøgte smagsprøver, måske en god frokost og showroom med deres vin, som du kan købe til fordelagtige priser.

Inspiration

Et par seværdigheder i Blenheim

The Omaka Aviation Heritage Centre
Et fantastisk museum der skildre virkelige hændelser under 1. og 2. verdenskrig via de flotteste udstillinger. Der arrangeres også flyveture med en åben dobbeltdækker Boeing Stearman.

Marlborough Museum
Et spændende museum der spænder vidt. Her er en udstilling om vinen i Marlborough, Wairua Bar/Te Pokohiwi – en arkæologisk udstilling om maorierne fra Østpolynesien, der ankom til New Zealand omkring 1280. Fortællinger om hvalfangst i 1820erne, fotosamlinger og meget mere.

Kort

Vis på kort