Vin i Nelson Tasman

Lille region med store vinoplevelser på hyggelige boutique-vingårde

Det passionen til fremstilling af spændende vine, der driver vinmagerne i Nelson Tasman. Det mærker du specielt, når du besøger en vingård i den postkortsmukke vinregion på den nordlige del af Sydøen. Druerne dyrkes i de smukke Moutere Hills og Waimea Plains med mange solskinstimer og et beskyttet kystklima. Her produceres Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon Blanc og en spændende blanding af helt nye varianter.

Nelson Tasman vinhistorie går helt tilbage til 1850érne, hvor tyske tilflyttere plantede de allerførste vinstokke. I 1970érne blev den mere moderne vinindustri etableret med navne som Neudorf og Seifried.

Inspiration

Oplev området på Tasman's Great Taste Trail

Du kan selvfølgelig udforske det idylliske område i bil, men hvorfor ikke leje en cykel og tage på cykel- og vineventyr? Der er fx Tasman's Great Taste Trail – 175 kilometer cykelrute gennem landlige omgivelser og forbi vinmarker og vingårde, hvor du kan få en rundvisning og smagsprøver på dejlige vine. Og bare rolig - du kan sagtens nøjes med at cykle dele af ruten.

Er du i området i løbet af februar måned, bør du holde øje med Nelson Wine and Food Festival. Her kan du møde vinmagere, smage på lokalt producerede vine og lækkerier mens du lytter til livemusik. Og for børnene er der hoppeborge, ansigtsmaling og andre aktiviteter. Kort sagt – en herlig dag med noget for hele familien.

Kort

Vis på kort