Atlanterhavsparken i Ålesund

Maritim underholdning for hele familien

Har kør-selv-ferien i Norge bragt dig helt til Ålesund på kanten af Atlanterhavet, så er det også værd at besøge akvariet, som går under navnet Atlanterhavsparken. Specielt for familier med børn er akvariet i Ålesund en kæmpe oplevelse, som byder på flere timers maritim underholdning og viden om dyrelivet i de norske farvande.

Atlanterhavstanken

I akvariet finder du én af Europas største indendørs saltvandstanke, der indeholder 4 millioner liter ufiltreret havvand. Her kan du opleve de store koldtvandsfisk, der lever i de oceanerne, men fokus er naturligvis på dyrelivet i farvandene omkring Norges kyster og dybe fjorde. Kvaliteten af vandet i tanken er altid den samme som i havet udenfor, da man henter vandet 800 meter ude i bugten på 45 meters dybde.

Sælbugten

Den udendørs del af akvariet huser Europas største anlæg for sæler. "Sælbugten" er hele 6.000 m2, hvilket betyder at der er god plads til de i alt 11 sæler kan leve i så naturlige omgivelser som muligt. Området har også et undervandsobservatorium, hvor du kan komme i nærkontakt med både sæler og oddere.

Atlanterhavsparken ligger bogstaveligt talt for enden af vejen når du kører gennem Ålesund og ud på den vestligste af øerne i området. I højsæsonen fra slutningen af juni til starten af august, er akvariet særdeles populært - specielt om formiddagen bliver parkeringspladsen hurtigt fyldt op. Vil du gerne have lidt bedre plads til at opleve Atlanterhavsparken, så tag eftermiddagen i brug.

Bliver du sulten under dit besøg, så byder caféen på varme retter, kager og traditionelle norske ”sveler” samt et godt udvalg af drikkevarer.

Tip: Tag dig god tid til at observere dyrelivet i de store tanke og bassiner. Fiskene i Atlanterhavsparken er både interessante og smukke!

Inspiration

Kort

Vis på kort