Bjergvejen Stalheimskleiva

Hårnålesving med betagende udsigt

Vejen Stalheimskleiva slynger sig op langs fjeldsiden i 13 hårnålesving og er den stejleste vejstrækning i Nordeuropa. Herfra har du udsigt over Sivlefossen og de mange vandfald i Stalheimsfossen. Der er også fantastisk udsigt mod Nærøydalen som ender i Nærøyfjorden, som sammen med Geirangerfjorden er på UNESCOs verdensarvsliste. Ved vejen finder du det historiske Stalheim Hotel, hvor du bør stoppe og nyde en kop kaffe eller frokost samt den fantastisk udsigt.

Stalheimskleiven var i sin tid en del af hovedvejen, men er nu afløst af den moderne E16 som løber i en tunnel, så I skal huske at dreje fra for at opleve Stalheimskleiva. Vejen er normalt kun åben om sommeren, men har på det seneste været lukket pga. jordskred på strækningen. Tjek evt. hjemmesiden for det norske "Statens Vegvesen" for vejens aktuelle status: https://www.vegvesen.no

OBS Grundet jordskred og ustabile masser er Stalheimskleiva lukket for biltrafik i længere perioder, men man kan stadig se de spektakulære hårnålsvinge fra Stalheim Hotel.

Kort

Vis på kort