Boen Gård Hotel ved Kristiansand

Storgård fra 1520

Boen Gård Hotel og Restaurant, Tveit ved Kristiansand

Gårdens historie går helt tilbage til 1520, og var frem til 1702 ejet af den Dansk-Norske kongefamilie. Blandt ejerne er således Kong Christian II og Dronning Sophie Amalie. Gården og floden havde stor værdi både i form af laksefiskeri, landbrug og vandkraft. Sidstnævnte blev brugt til at udbygge et omfattende savværk.

Boen Gårds historie som overnatningssted går tilbage til midten af 1800-tallet, hvor engelske adelsmænd kom til området for at fiske laks, og også i dag føler man sig som "Lord" og "Lady", når man checker ind på Boen Gård.

Fra 658 kr.
Pris pr. person i dobbeltværelse inkl. morgenmad. 

Rejseperiode:
Hele året

Hotelstandard:
Historisk Hotel
 

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

få et tilbud

 

Information

Gæstfrihed og gastronomi i centrum

Efter en nemsom restaurering af både hovedbygning og tilhørende driftsbygninger åbnede Boen Gård Hotel og Restaurant i 2012. Hotellet har i dag 18 værelser fordelt på hovedbygningen, kornmagasinet og treskelåven (laden). Alle er tro mod stedets historie, men med moderne faciliteter.

Restauranten holder et højt niveau og har stort fokus bæredygtighed. Der dyrkes både grøntsager, urter, bær og frugter, og derudover er de også selvforsynende med får. Laks hentes fra floden lige udenfor.

Galleri

Kort

Vis på kort

Oplev Norge - skab din egen historie

De bedste oplevelser i Norge

Se vores anbefalede oplevelser