Fjeldplateauet Hardangervidden

Oplev Nordeuropas største højfjeldsplateau

Den imponerende vej henover Hardangervidden / Hardangervidda er 67 km lang, hvor du undervejs vil opleve de store vidder mellem Eidfjord og Haugasrøl. Forventningerne bør være i top, når du skal udforske de dybe dale og og imponerende vandfald på din kør-selv-ferie gennem Norge.

Ikonisk turistvej

Hardangervidden byder på store oplevelser. Både hvad angår køreturen, hvor vejen bugter sig over det flade plateau og gennem trange dale og videre ned til fjorden. Men du kan også forvente et rigt dyre- og fugleliv - måske kan du være så heldig at spotte de norske rensdyr, som holder til oppe på Hardangervidden. Ønsker du at stige ud af bilen og opleve terrænet til fods, så er der mange muligheder for vandreture undervejs - men husk nu at vejret kan være lumsk oppe på plateauet (også om sommeren), så tøj og udstyr skal være i orden, inden du bevæger dig ud i naturen.

Vøringsfossen og Måbødalen

På vej over Hardangervidden kommer du tæt forbi et af de mest berømte vandfald i Norge. Vøringsfossen sender store mængder vand 182 meter ned i Måbødalen og markerer samtidig den dramatiske overgang fra højfjeld til fjord. Selve Måbødalen er en trang og spektakulær dal, hvor veje og sågar trapper gennem flere århundrede har forsøgt at gøre det lettere at passere for rejsende. Den gamle vej er stadig farbar til fods eller cykel, hvorimod den moderne vejstrækning gennem Måbødalen går gennem tunneller. Der er flotte udsigtspunkter og mulighed for at holde ind undervejs.

Kort

Vis på kort

Oplev Norge - skab din egen historie