Klassiske Norge

12-dages kør-selv-forslag gennem pragtfulde Norge

Oplev det bedste af Norge på en 12-dages kør-selv-tur, der tager jer gennem noget af verdens smukkeste og vildeste natur. Når I derudover kommer forbi en perlerække af smukke og unikke byer, er dette en kør-selv-ferie I sent vil glemme.

Fra 6.138 kr.
pr. person i dobbeltværelse

Rejseperiode: 
Vi anbefaler maj-september

Startdag:
Daglig

Varighed:
12 dage/11 nætter

Længde:
2.000 km samt t/r Danmark-Oslo


 

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Udrejse Danmark-Oslo

Idag går rejsen fra fra Danmark til Norge.

Fra Sjælland og Fyn er der en kort dags køretur på gode motorveje hele vejen til Oslo gennem Sverige. Det er 600 km og ca. 7 timer fra København, og starter I tidlig morgen, kan I også lægge et stop ind på en af de historiske fæstninger lige efter den svensk-norske grænse. Alternative er Oslobåden direkte fra København.

Fra Jylland er færgen fra Hirtshals til Larvik den mest optimale rute. Sejlturen tager små 4 timer, og fra Larvik er der kun 130 km god motorvej til Oslo.

Overnatning i Oslo

Røros-Trondheim (153 km)

Der er knap 2,5 times køretur til Trondheim, så der er tid til at opleve mere af Røros, hvis I ikke nåede det dagen før.

Turen til Trondheim tager jer fra fjeldområderne omkring Røros til de frodige jordbrugsområder, der kendetegner Trøndelag. Dagens korte køretur ender i Trondheim. Byen domineres af den imponerende katedral Nidarosdomen og Norges største universitet, men byder også på hyggelige og charmerende kvarterer, hver med sin egenart.

Overnatning i Trondheim.

Trondheim (0 km)

Brug dagen på at udforske hyggelige Trondheim. Både den imponerende katedral Nidarosdomen samt den gamle bydel Baklandet er værd at besøge. Regionen Trøndelag, hvor Trondheim er hovedbyen, er et af de vigtigste jordbrugsområder i Norge med stor produktion, så besøg gerne en af de lokale restauranter for at udforske de lokale råvarer.

Et must når du er i Trondheim er et besøg på ærværdige Britannia Hotel og dets fantastiske palmehave. Vi kan også hjælpe dig med at opgrader dit Trondheims-ophold ved at tbo på Britannia Hotel - en garanteret mindeværdig oplevelse.

Overnatning i Trondheim.

Trondheim-Kristiansund (197 km)

Dagens køretur tager jer fra jordbrugsområderne i Trøndelag til den vildere Mørekyst med dens fiskebyer. I dag er dagen, hvor I får den første lille forsmag på, hvad Fjordnorge har at tilbyde. Det meste af vejen følger I E39, som har middel til god landevejsstandard og indeholder en kort færgeoverfart på ca. 20 min. fra Halsa til Kabestraum, og I må regne med mindst 3,5 times i køretid. Kristiansund er en typisk fiskerby, der er strategisk placeret på fire øer helt ud mod Nordsøen.

Overnatning i Kristiansund.

Kristiansund-Ålesund (165 km)

Fra Kristiansund følger I Rigsvej 64, som starter med den lange undersøiske Atlanterhavstunnel, der tager jer til øen Averøy. Herfra går den ikoniske Atlanterhavsvej tilbage til fastlandet i retning mod Molde, der udover at have et af de bedste fodboldhold i Norge, også er en driftig industriby.

Fra Molde går der færge til Vestnes, hvorfra I kan kan køre hele vejen til den fantastiske by Ålesund. Ålesund er den største by mellem Trondhjem og Bergen, og derudover er byen en trivelig handels- og søfartsby.

Overnatning i Ålesund.

Ålesund-Geiranger (191 km)

Dagen har fokus på to af de største attraktioner i denne del af Norge. Den fantastiske vejstrækning Trollstigen og Geirangerfjorden.

Første del af turen følger E136 og videre ad Vej 63, som Trollstigen er en del af. Samlet tager det 2 timer fra Ålesund til Trollstigen. Sæt tid af til at stoppe på udsigtspunktet, inden I kører ned igennem de mange hårnålesving.

Anden del af turen er de ca. 70 km til Geiranger, som inkluderer en kort færgetur over Tafjord på 13 min. fra Linge til Eidsdal.

Overnatning i Geiranger.... eller lidt længere sydpå, hvis der er udsolgt på de få, men meget populære hoteller i Geiranger. Der er mange gode alternative overnatningssteder i denne del af Fjordnorge.

Geiranger-Bergen (368 km)

Denne dag står på flere flotte oplevelser i takt med at I bevæger jer sydover gennem fjordlandet. Turen byder også på en 35 min. sejltur fra Lavik til Ytre Oppedal over Sognefjord, Norges største fjord. Det er en flot, men krævende dagstur på landevejen.

Når I nærmer jer Bergen, tager motorveje og forstæder med shoppingcentre og IKEA over. En stor omvæltning efter nogle dage på mindre veje. Men lad ikke forstæderne narre jer - Bergen er en rejse værd i sig selv, så når bilen er vel parkeret, så tag jer tid til en kort vandretur for at få duften af byens specielle atmosfære.

Overnatning i Bergen.

Bergen-Voss (120 km)

Fra Bergen kan I tage hovedvej E16, som via en uendelig række af kortere og længere tunneller tager jer til Voss på ca. 1,5 time. Men en noget mere interessant rute er Hardangervejen - officielt Rigsvej 7 via Nordheimsund.

Byen Voss, eller Vossevangen som den lille by officielt hedder, er et friluftsmekka af de helt store. Uanset om I er til kajak, rafting, vandreture eller mountainbike, så er Voss stedet. I kan også vælge at tage gondol-banen som på 8,5 minut tager dig op til 820 m.o.h. hvor I kan nyde en god frokost akkompagneret af en eminent udsigt.

Når I planlægger turen bør I overveje en ekstra overnatning i Voss og tage den ikoniske jernbanestrækningen Flåmsbanen.

Overnatning i Voss.

Voss-Oslo (371 km)

Der er flere hovedveje "over fjeldet" mellem Bergen og Oslo, men vi anbefaler Rigsvej 7, som via Hardangervidden og Hallingdal tager jer over det store fjeldområde, der skiller den vestlige og østlige del af Sydnorge.

Fra Voss kører I et kort stykke sydover mod Hardangerbroen, som tager jer over Hardangerfjorden. På vej op fra fjorden til højfjeldet passerer I vandfaldet Vøringsfoss, og derefter kommer I op på højfjeldsplateauet Hardangervidden, som med sine åbne vidder giver jer en fornemmelse af at være meget langt fra civilisationen.

Nedstigningen fra fjeldområdet sker via Hallingdalen, som følger floden Hallingdalselven, og er fuld af historiske gårde og jordbrugsområder. Læg gerne et stop ind ved Torpo Stavkirke. Der er kun 28 stavkirker tilbage i Norge, og da de fleste blev bygget tilbage i 1100-tallet, er denne blandt de ældste eksisterende træbygninger i verden.

Overnatning i Oslo

Hjemrejse Oslo-Danmark

Så går rejsen retur til Danmark. 

Eller I kan vælge at forlænge rejsen ved at køre sydvestover mod Kristiansand og tage færge til Danmark derfra. I kan også kombinere denne tur med Kontrasternes Norge (et af vores øvrige turforslag), hvor I så fra Bergen tager sydover mod Stavanger og Kristiansand.

Sidst men ikke mindst kan I også udvide turen med flere oplevelser i området omkring Oslofjorden - se kør-selv-forslaget Oslofjorden Rundt for inspiration.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 6.138 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • 11 overnatninger i dobbeltværelse
 • Morgenmad er inkluderet på de fleste hoteller

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Eventuelt færge til/fra Norge
 • Lokale færger i Norge 
 • Kørselsafgifter i større byer, på nyere motorveje samt ved større tunneller og broer
 • Entreer mm.
   

Færger og vejafgifter

Pris på færger, tunneller, broer og nyere motorveje afhænger af om I har benzin/diesel eller el-bil. I tillæg er vejafgift ind til byerne afhængig af tid på døgnet. Vejledende pris for lokale færger på denne kør-selv tur er ca. 400 norske kroner og vejledende vejafgifter for en diesel-bil er ca. 800 norske kroner, mens el-biler vil være billigere og autocampere dyrere.

Få rabat på færger og vejafgifter ved at bruge din Brobizz.

Læs mere om færger, vejafgifter og Brobizz i Norge her.

 

Om priser og hotelkapacitet

Ved fjordene er hotelpriserne i højsæsonen juli og august væsentlig højere end i for- og eftersæsonen. Dette skyldes primært få, men populære hoteller.

I storbyerne er priserne til gengæld generelt lavere i weekenden end på hverdage.

 

Færger

Færger i Fjord-Norge sejler ofte og man kan ikke bestille plads.

 

  ekstra oplevelser

  I kan også køre ruten "omvendt", forlænge opholdet med nogle ekstra dage i fx Oslo eller kombinere med andre af vores kør-selv-forslag.

  Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

  Få et tilbud

  Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

  • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

  • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

  • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

  X

  Gammel Havn 1
  9000 Aalborg
  Danmark

  mail 70116011
  X

  Firskovvej 32
  2800 Kgs. Lyngby
  Danmark

  mail 70116011
  X

  Firskovvej 32
  2800 Kongens Lyngby
  Danmark

  mail 70116011
  X

  Kongensgade 9, 1 etage
  5000 Odense
  Danmark

  mail 70116011
  X

  Dæmningen 47
  7100 Vejle
  Danmark

  mail 70116011