Katedralbyen Trondheim

Oplev TrondhEIms historiske og hyggelige atmosfære

Trondheim er "hovedstad" i Midtnorge i region Trøndelag - deraf navnet som hentyder til "trøndernes hjem". I middelalderen gik byen under navnet Nidaros, som også har givet navn til Nidarosdomen.

Trondheim har en god blanding af afslappet provins-stemning, samt storbyelementer som brede boulevarder og stort udeliv. Det bor ca 200.000 i Trondheim by, hvoraf over 15% er studerende. En stor del på NTNU, som er Norges største universitet.

Besøg hyggelige Bakklandet, med dens gamle huse og hyggelige restauranter, caféer og barer. Dette var byens første forstad fra 1600-tallet, og ligger en kort spadseretur fra centrum lige på den anden side af floden Nidelva.

En anden anbefaling er Tyholt-tårnet, hvor man fra udsigtsplatformen 70 meter over bakken har en fantastisk udsigt over byen og fjorden.

Har man lidt ekstra tid, så kan en sejltur ud til Munkholmen anbefales. Oprindelig lå der et kloster på øen, men det blev omkring år 1660 lavet om til fæstning.

Nidarosdomen 

Centralt i byen troner den imponerende domkirke Nidarosdomen, som blev påbegyndt omkring 1070. Olav Den Hellige, som blev Norges første katolske helgen i 1031, er gravlagt i kirken. Byen og kirken blev derfor et populært pilgrimsmål i middelalderen, og den dag i dag bliver de norske konger kronet i kirken. 

"En by som overrasker med dets hyggelige atmosfære kombineret med storbyens udvalg af oplevelser"

- Anne, rejsespecialist FDM travel


 

Inspiration

Kort

Vis på kort

Oplev Norge