Katedralbyen Trondheim

Oplev Trondheims historiske og hyggelige atmosfære

Trondheim er "hovedstad" i Midtnorge i regionen Trøndelag - deraf navnet som hentyder til "trøndernes hjem". I middelalderen gik byen under navnet Nidaros, som også har givet navn til domkirken Nidarosdomen.

Trondheim har en god blanding af afslappet provinsstemning og storbyelementer som brede boulevarder og godt udeliv. Det bor ca 200.000 i Trondheim by, hvoraf mere end 15% er studerende. En stor del på NTNU, som er Norges største universitet.

Besøg det hyggelige Bakklandet med sine gamle huse og hyggelige restauranter, caféer og barer. Dette var byens første forstad fra 1600-tallet, og den ligger en kort spadseretur fra centrum - lige på den anden side af floden Nidelva.

Lige ovenfor Bakklandet finder I Kristiansten fæstning som er et godt udsigtspunkt. En anden anbefaling er Tyholt-tårnet, hvor du fra udsigtsplatformen 70 meter over bakken, har en fantastisk udsigt over Trondheim by og fjorden.

Har du lidt ekstra tid, så kan en sejltur ud til Munkholmen anbefales. Oprindelig lå der et kloster på øen, men det blev  lavet om til fæstning omkring år 1660.


"En by som overrasker med dens hyggelige atmosfære kombineret med storbyens udvalg af oplevelser"

- Kenneth, Norge-rejsespecialist i Vejle


Inspiration

Kort

Vis på kort