Nærøyfjorden

UNESCO-beskyttet fjord

Nærøyfjorden er sammen med Geirangerfjorden en del af UNESCOs verdensarvsliste, som de bedste repræsentanter for de smukke fjorde i det sydvestlige Norge. Nærøyfjorden er kendt for at være både smal (kun 250 m på det smalleste) og med meget høje og stejle bjerge på begge sider (op til 1.800 m høje). Fjorden er en sidearm til den stor Sognefjorden, og ligger tæt på både togbanen Flåmsbanen og aktivitetsfyldte Voss.

Hovedvejen E16 fra Bergen mod Oslo følger Nærøydalen og møder Nærøyfjorden ved den lille bygden Gudvangen. Herfra kan man også tage på et Fjordcruise til Flåm hvor man kan opleve Nærøyfjorden fra vandet.

Vandfald der imponerer

Selve Geirangerfjorden er 20 km lang og 260 meter dyb. De stejle fjeldsider hæver sig helt op til 1700 meter over fjorden, og når dette spektakulære syn kombineres med kaskader af smukke vandfald som "Friaren", "De Syv Søstre" og "Brudesløret", så kan det tage pusten fra selv den mest hærdede naturelsker. For at komme helt tæt på vandfaldene, bør du tage en tur med båd. Områdets omgivelser er et resultat af den seneste istid, hvor landskabet var præget af gletsjere der skabte dybe fjorde og høje fjelde.

Svimlende højder ved Dalsnibba

Langs fjorden finder du 3 kendte udsigtspunkter som er "værd at gå efter". Med den spektakulære udsigtsplatform "Geiranger Skywalk" ved Dalsnibba, er du garanteret en stor oplevelse 1.500 meter over havet. En køretur til toppen af fjeldet er et must for enhver der besøger Geiranger. Af andre udsigtspunkter kan nævnes Ørnesvingen og Flydalsjuvet, hvor du også får en uforglemmelig oplevelse og udsigt over de vilde snedækkede bjerge og UNESCOs verdensarv.

Hold dig aktiv ved fjorden

Langs Geiranger er der gode muligheder for vandreture og andre udendørs aktiviteter, bl.a. kan du køre på mountainbike, fiske og rafte i smukke omgivelser. Er du mere til at komme ud på fjorden, så er en kajaktur måske den rigtige oplevelse for dig. Husk det rigtige tøj og grej når du bevæger dig ud i den norske natur.

Køreturen til Geirangerfjorden

Vejen til Geirangerfjorden må siges at være snørklet. Kommer du fra nord eller drager du videre mod nord, så kan du ikke undgå at passere den smalle bjergvej "Trollstigen" der åbnede i 1936. Vejen i sig selv kan være lidt af et tilløbstykke men også en udfordring for chauffører af alle slags køretøjer. "Trollstigen" er kendt for sine mange hårnålesving, men den smukke udsigt til det imponerende ingeniørarbejde er hele køreturen værd.

Kort

Vis på kort