Romsdalstrappen i Åndalsnes

Stentrappe og udsigtsplatform

Lige ved indkørslen til den lille by Åndalsnes finder I starten på Romsdalstrappen, som er en vandresti og stentrappe, som fører jer op til udsigtspunktet Rampestreken 537 m.o.h. Rampestreken er en platform som strækker sig 20 meter ud fra klippekanten og giver fantastisk udsigt over de mange høje og spidse bjerge i Romsdal.

Stien er godt afmærket og er moderat det første lange stykke, hvor der er flere hvile- og udsigtsmuligheder undervejs. De sidste 100 højdemeter er dog stejlere, og det er også her I møder stentrappen, som er lavet af sherpaer fra Nepal. Er I i normal, god form, kan turen sagten klares på  samlet 3 timer i rolig tempo. Børn der er noget vandt til at vandre, kan også sagtens gennemføre turen.

Fra udsigtspunktet Rampestreken går stentrappen videre op til toppen af bjerget Nesaksla 715 m.o.h.. Det er kun 20 minutter ekstra vandring til toppen, og udsigten her er endnu mere fantastisk. Man kan også komme op til toppen af Nesaksla og dermed kun en kort vandretur fra Ramprestreken via Romsdalsgondolen.

Åndalsnes ligger tæt på bjergvejen Trollstigen.

 

Kort

Vis på kort