Slottet Belvedere i Wien

"Den skønne udsigt"

Belvedere betyder den skønne udsigt, og navnet er meget passende for det imponerende slot tæt ved Wiens centrum. Når man står i parken foran slottet med det lovende navn, har man nemlig en helt fantastisk udsigt over Wiens indre by. En udsigt der nu er fredet. Belevedere, der består af 2 slotte (Oberes og Unteres), slotsstaldene og Orangeriet, blev bygget af Prins Eugen af Savoyen i starten af 1700-tallet.

I Oberes Belvedere kan du ikke bare svælge i slottets rendyrkede barokindretning. Slottet huser uvurderlige kunstværker og er berømt for verdens største samling af den legendariske kunstner, Gustav Klimt. Du finder blandt andet det berømte maleri, Der Kuss, ("Kysset"), på museet. Det kender du højest sandsynligt fra utallige gengivelser i bøger og på plakater. Fra Oberes Belverere kan du spadsere ned gennem det terrasseformede parkanlæg til barokmuseet Unteres Belvedere.

Landstrasse

Landstrasse, som distriktet rundt om Belvedere hedder, ligger ikke langt fra Ringen. Du befinder dig i gåafstand fra centrum og kan derfor nemt komme hen til en række af de mest berømte museer i Wien. Derfor er Belvedere-området også meget populært som hotelområde, og du finder hoteller i alle priskategorier her. I Belvedere-området finder du både elegante bygninger i barokstil, dristige malerier af Gustav Klimt og Friedensreich Hundertwassers flippede kunst og alt kan nåes til fods eller med det veludbyggede sporvognsnet. Der ligger også mange ambassader i gaderne rundt om Belvedere, og en herlig sidegevinst ved dét, er de mange gode restauranter i området. Et par klassiske caféer finder du også. Så regn ikke med, at du når det hele på én gang. Især Belvedere slottet, der er den vigtigste seværdighed i området, er kæmpestort og kræver tid.

Grønne områder i Belvedere

De flotte springvand og de skønne statuer er med til at gøre parken ved Belvedere til en af de absolut smukkeste i Wien. Den ligger lige ved siden af den gamle botaniske have, og der er god mulighed for et par løbeture. Hvis du vil prøve en lidt anderledes grøn oplevelse i den østrigske hovedstad, så tag på opdagelse i den kæmpestore Zentralfriedhof. Det er en af verdens største kirkegårde. Faktisk er den så stor, at de har to jægere ansat for at holde vildtbestanden nede.

Kort

Vis på kort