Slottet Belvedere i Wien

"Den skønne udsigt"

Belvedere betyder den skønne udsigt, og navnet er meget passende for det imponerende slot tæt ved Wiens centrum. Når man står i parken foran slottet med det lovende navn, har man nemlig en helt fantastisk udsigt over Wiens indre by. En udsigt der faktisk er fredet. Belvedere-slottet er den mest imponerende bygning, og den vigtigste seværdighed i området, som også ellers er fuld af smukke palæer. Derfor ligger der også mange ambassader i gaderne rundt om Belvedere. En herlig sidegevinst ved dét er de mange gode restauranter i området. Et par klassiske caféer finder du også.

Inspiration

Landstrasse

Landstrasse, som distriktet rundt om Belvedere hedder, ligger ikke langt fra Ringen. Du befinder dig i gåafstand fra centrum og kan derfor nemt komme hen til en række af de mest berømte museer i Wien. Derfor er Belvedere-området også meget populært som hotelområde, og du finder hoteller i alle priskategorier her. I Belvedere-området finder du både elegante bygninger i barokstil, dristige malerier af Gustav Klimt og Friedensreich Hundertwassers flippede kunst og alt kan nåes til fods eller med det veludbyggede sporvognsnet. Regn dog ikke med, at du når det hele på én gang. Især Belvedere slottet er kæmpestort og kræver tid. Slottet består nemlig af flere bygninger med forskellige udstillinger.

Grønne områder i Belvedere

De flotte springvand og de skønne statuer er med til at gøre parken ved Belvedere til en af de absolut smukkeste i Wien. Den ligger lige ved siden af den gamle botaniske have, og der er god mulighed for et par løbeture. Hvis du vil prøve en lidt anderledes grøn oplevelse i den østrigske hovedstad, så tag på opdagelse i den kæmpestore Zentralfriedhof. Det er en af verdens største kirkegårde. Faktisk er den så stor, at de har to jægere ansat for at holde vildtbestanden nede. 

Kort

Vis på kort